Megnyitotta kapuit az Apród tábor- Doroszló-Szentkút

A visegrádi Szent György Lovagrend a Doroszló- Szentkúttal együttesen első alkalommal szervezett Apród tábort, amelynek a doroszlói Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei kegyhely ad otthont. A ma, július 6- án kezdődött tábor szombatig, július 11- ig tart. Diósi János, a Lovagrend nyugat-bácskai priorja, főszervező a hat napig tartó együttlétről a következőket nyilatkozta:

-Összesen negyven gyerek, fiatal jelentkezett a táborba. Ma, vagyis hétfőn a Lovagrend zászlajának felvonásával, szentmisével, majd tábortűzzel vette kezdetét a játszva tanulás és barátkozás. Kedden íjászat, rovásírás- oktatás, szerdán baranta oktatás lesz, csütörtökön lovaglás van a programban, pénteken kirándulni megyünk. Megtekintjük Bács ősi várát, a törökfürdőt, a Ferences- templomot, majd hazafelé strandolunk Gomboson. A szombati záró délelőttön a szülőkkel is közös istentisztelet és ebed zajlik.

A Szent György Lovagrend zászlajának ünnepélyes, tábornyitó felvonása alkalmával ft. Verebélyi Árpád esperesplébános, címzetes prépost, a kegyhely igazgatója, aki maga is a Lovagrend tagja elmondta, reményeik szerint a résztvevők sok mindent megtanulnak majd azokról az alapértékekről, amelyek jellemzik a Lovagrendet és a magyar történelmet. Emellett természetesen sok idő és alkalom kínálkozik a barátkozásra, hiszen Vajdaság szinten minden magyarok lakta szegletéből jelen vannak érdeklődő gyerekek, fiatalok.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt még Lovag Mátyus László, Lovag Molnár József, Lovag Konc Ferenc.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.