Fiatalok a közösségért, a fejlődésért, a jövőért

Június 13- án a Doroszló-Szentkúton Néphagyományok az ifjúság szemével címszavú találkozót tartott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma.

A találkozón résztvettek a régió magyar fiataljai, a VMSZ Ifi Fórum vezetői, nyugat-bácskai szervezetének szimpatizánsai, tagjai, vezetői, horvátországi és pártszervezetek fiataljai. Továbbá jelen voltak a Vajdasági Magyar Szövetség helyi képviselői, képviselőjelöltjei: Dubacz Éva, Bóka Olivér, Pelt Ilona, Gellér Magdolna, Mészáros László, Péter István Turkály Emma, Radočaj Ramon.

Bóka Olivér, a VMSZ Ifjúsági Fórum nyugat-bácskai szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlevőket és az előadókat, a Kiss Nándort, a VMSZ Ifjúsági Fórum elnökét, Ódry Norbertet, az Ifi Fórum alelnökét.

A beszélgetés az itthon maradás, a szülőföldön való boldogulás és az anyanyelven történő továbbtanulás témakörében zajlott.

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumán belül egy célért küzdünk, mégpedig azért, hogy megtudjunk maradni, élni tudjunk szülőföldünkön. Ennek a hálózatépítésnek ez az egyik célja, valamint az, hogy a magyarországi, a horvátországi testvéreinkkel és az egész Kárpát- medencén belül otthon érezzük magunkat. A határaink politikailag meg vannak húzva, de az anyaországnak hála, nemzetben gondolkodunk, nem pedig országhatáron belül. Az Ifi Fórumról az is elmondható, hogy akár egy dobbantó is lehet, ha a későbbiekben közélettel vagy politikával szeretnénk foglalkozni- hallottuk Kiss Nándor elnöktől.

További szó esett arról, miért jó és lényeges az Ifi Fórumhoz csatlakozni. Az alelnök, Ódry Norbert egyebek mellett a következőket mondta:

-Ha nem állunk ki önmagunkért, ha nincs közülünk valaki, aki képvisel önkormányzatban, tartományban, köztársasági szinten nem fogják megadni azt, amire szükségünk van, nem hallják meg a hangunkat, megáll a mindennapi élet, befektetések, felújítások, ösztöndíjprogram stb. Vajdaságot járjuk, és amit külön hangsúlyozunk mindamellett, hogy van Prosperitati és különféle támogatások, Európa kollégiumi lehetőségek, fiatalságot érintő (ösztöndíj)programok, nagyon fontos, hogy fiatalként résztvegyünk abban a döntéshozatalban, amelyet a közelgő választások jelentenek- nyilatkozta az alelnök.

Hordósi Dániel, a HMDK elnökségének ifjúsági ügyekkel megbízott tagja szólt a drávaszögi közösségi mindennapokról, az ottani politizálás mikéntjéről, továbbá ajándékot nyújtott át Kiss Nándornak, a VMSZ Ifi elnökének.

A délelőtt folyamán lehetőség volt kérdések feltevésére, közös ebéd zajlott, a Holló Farm támogatásával.

A délután folyamán csapatépítő játékot játszottak a résztvevők.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.