Igyekeznek elfoglalni, hasznossá tenni magukat

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében elrendelt kijárási tilalom talán a legveszélyeztetettebb korosztály, az idősek kitartását teszi leginkább próbára. Doroszlón jellemző, hogy a családtagok, továbbá a Vöröskereszt, a Vigyázzunk egymásra! elnevezésű akció aktivistái vagy a falugondnoki, illetve a geronto- háziasszonyi szolgálat munkatársai oldják meg számukra a napi bevásárlást, a gyógyszerek beszerzését. Olyan is előfordul, hogy egymásnak segítenek, a még hatvanöt évét be nem töltött barát, szomszéd megy el bevásárolni kortársának. Kucor Rózsa például több ilyen feladatot is ellát, nem csak most, a járvány idején, hanem a mindennapok rendes kerékvágásában is. Otthon is ő a beszerző, hiszen férje, Kucor János átlépte már a kijárást megengedő korhatárt.

-Leginkább a kapun belüli virágoskertet, tágas udvarunkat csinosítgatjuk. Szerencse, hogy ez a tevékenység a rendelkezésünkre áll, hogy nem szorulunk be teljesen a házba. Azt nehéz volna kibírni. A szélesebb körű társalgás azonban nagyon hiányzik és hát az unokáimmal való találkozás is – hallottuk Rózsától.

Hasonlóan vélekedik Dékány Ilona is, aki a Doroszlói Keresztény Magyar Nyugdíjas Egyesület alelnöke.

-Igyekszem elfoglalni, hasznossá tenni magam. A kerti munka mellett én is segítettem a védőmaszkok varrásában, a VMSZ Női Fórumának akciója keretében. Nagyon örülünk annak, hogy Nyugat-Bácska online piacán keresztül elindult a kiszállítás. Házhoz jön a friss gyümölcs, zöldségféle és várhatóan hamarosan a szép virág is- hallottuk Ilonától.

Turi Gábor, kupuszinai termelő elmondása szerint, nagy igény van a kiszállításra. Azokra a helyekre, ahova egyébként is járnak piacozni, ott kérik, most a házhozszállítást is. Szerdánként Nemesmiliticsre, csütörtökönként Doroszlóra, szombatonként Szondra szállítanak házhoz. Elérhetőségük: 0637125847.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.