Elmaradnak a zárt helyiségekben megszervezett rendezvények- Magyar Szó

Egyelőre nem függesztik fel a tanintézmények működését, viszont azokat a rendezvényeket, ahol több mint száz ember gyűlik össze zárt helyiségben, egy időre betiltják – ez a döntés született azon a tanácskozáson, amelyen megvitatták milyen további intézkedésekre lesz szükség a koronavírus elleni harcban.

Fotó: Tanjug

Szerbia államfője, Aleksandar Vučić és Ana Brnabić miniszterelnök szerdán délelőtt ült asztalhoz az illetékes egészségügyi intézmények képviselőivel.

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Vučić kihangsúlyozta, hogy ezeket a döntéseket nem politikusok hozták, mindenben hagyatkoztak az ország legilletékesebb egészségügyi szakértőinek véleményére.

Ismételten elhangzott, hogy pánikra ugyan semmi ok, de minden polgárnak felelősségteljesen kell viselkednie, ha a COVID-19 koronavírus tüneteihez hasonló szimptómákat észlel, továbbá felszólította a lakosságot, hogy vegyék komolyan a megelőzéssel kapcsolatos tanácsokat.

Az a javaslat is elhangzott, hogy az ünnepekre hazatérni készülő vendégmunkások inkább várják meg a járvány lecsengését, addig ne utazzanak.

A határátkelőkön továbbra is ellenőrzik az utasokat, előfordulhat, hogy a kisebb átkelőket átmenetileg bezárják.

A tanácskozáson részt vett  Zlatibor Lončar, egészségügyi,  Mladen Šarčević oktatásügyi, valamint Rasim Lajić kereskedelmi miniszter, Nebojša Stefanović belügyminiszter, Zorana Mihajlović építési, közlekedési és infrastrukturális, és Goran Knežević gazdasági miniszter, továbbá Jorgovanka Tabaković, a Szerb Nemzeti Bank kormányzója és Marko Čadež, a Szerbiai Gazdasági Kamara elnöke. 

Mint ismeretes, Az éjjel folyamán 13 személynél végezték el a koronavírustesztet, ezekből hét pozitív lett, így összesen tizenkettőre növekedett a COVID-19 koronavírussal fertőzöttek száma Szerbiában.

Magyar Szó online

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.