Az ének megmarad- Versszínházi előadást tartottak Gomboson és Kupuszinán

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete 1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy összefogja a pódiumművészet terén tehetséges vajdasági magyar fiatalokat és fejlessze azok versmondó kultúráját hozzáértő magyarországi és vajdasági szakemberek segítségével. A 25 éves szervezet tehetséggondozó műhelyeket, szakmai találkozókat, versenyeket szervez, előadásokat készít és tájoltat Kárpát-medence szerte.
A Nemzeti Összetartozás éve apropóján a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával született meg Az ének megmarad című verses-táncos-énekes műsor, amelyben díjazott versmondók, képzett táncos és énekes mutatják be a magyar líra, néptánc, egyházi- és népi énekek segítségével, hogy határon túli perspektívából hogyan élték meg elszakított nemzet társaink az elmúlt száz évet.

A Hajvert Ákos szerkesztette, Szakács Tamás mozgás- koreográfiájában, Fehér Farkas Hajnalka, Hajvert Ákos, Kormos Irén, Szakács Tamás, Török Noémi közreműködésével zajló előadást legutóbb a gombosi József Attila Általános Iskolában és a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben tekinthette meg a nyugat-bácskai közönség.

Huszár Izabella és Csernai Buják Szilvia felvételei

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.