Ringató program Nyugat-Bácskában is- MNT

A Ringató program nem ismeretlen a kisgyermekes családoknak Szabadkán, Újvidéken és Temerinben. A Magyar Nemzeti Tanács 2020-ban további 10 önkormányzat területére szeretné eljuttatni a foglalkozást, amelynek célja, hogy élő énekszóval, hangszerjátékkal, nagyrészt a magyar néphagyományból merített zenei anyaggal, élő, érzelmi kapcsolatot építsen ki a kisgyermekes családokkal, mintát adva a szülőknek a családból induló művészeti nevelés lehetőségeire és az anyanyelv létfontosságára.

A programot központi ünnepségen mutatják be, 2020. február 18-án, kedden 16.30 órakor Zomborban, a Magyar Polgári Kaszinóban (Petar Bojović körút 13.). De Negri Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja köszönti majd a kisgyermekes családokat. 

A heti/havi rendszerességgel tartott fél órás Ringató foglalkozások a legkisebbeknek (már néhány hónapos kortól) és a szüleiknek jelentenek élményt, kikapcsolódást, tanulási lehetőséget és baráti közösséget. Ének, hangszerzene, mondóka, ölbeli játékok, jártatók, simogatók, lovagoltatók…mindezt közösen, egy közösség szerves tagjaként élve meg,
tudjuk nyújtani a felnőtteknek és kisgyermekeknek egyaránt.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.