Télen is aktívak a kupuszinai tűzoltók- tekeversenyek, disznótoros

A tűzoltás embert próbáló feladata mellett a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület tagjai közösségi megnyilvánulások szempontjából is aktívak. A téli időszakban a Testület tekepályáján rendszeresen szerveznek különböző bajnokságokat. Ezek az alkalmak az utóbbi években az ÖTT egykori oszlopos, elhunyt tagja, vezetője: Csizmadia István iránti tiszteletből a Csizi- emlékverseny nevet kapták.

 

Az utóbbi hetekben a település egyesületeinek, civil szervezeteinek tagjaiból álló csapatok mérkőztek egymással. Ebből a versenyből a Sportegyesület került ki győztesen, második az Önkéntes Tűzoltó Testület férfi csapata, harmadik pedig a Süllő Horgászegyesület csapata. A tekeversenyek az utcák csapatainak mérkőzésével folytatódnak.

Az önkéntes tűzoltók munkáját minden szinten elismerés kíséri. A település polgárai megbecsülésük jeléül nem ritkán meg is ajándékozzák a Testületet. Legutóbb Buják Mihályék ajándékoztak egy disznót a kupuszinai ÖTT- nek. A Testület ennek köszönhetően egy közös disznótort szervezett, amelyre meghívta támogatóit, a kupuszinai helyi közösség és a Dunatáj Egyesülés képviselőit, munkatársait, továbbá a kopácsi tűzoltó bajtársakat.

Forrás: Lackó Renátó és az ÖTT- Kupuszina- facebook- oldal

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.