FELHÍVÁS-Vajdasági Szólótánc Fesztivál-HORGOS

VERSENYKIÍRÁS

A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklór Központ, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai védnöksége alatt, 2019.december 14-én, Horgoson szervezi meg az Vajdasági Szólótánc Fesztivált keretin belül a Vajdasági Kamara Táncegyüttesek Fesztiválját.

 A kamara táncegyüttesek Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről egy koreográfiát adhatnak elő.

A koreográfiák zenei kíséretet a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület biztosítja.

A fesztivál versenyjellegű, a bemutatott műsorszámokat szakmai zsűri értékeli.

A zsűri választ első, második és harmadik helyezettet. A zsűri a műsor után kérésre minden versenyszámot véleményez. A szakmai díjak mellett más, ún. különdíjak is kiosztásra kerülnek.
 A fesztiválra jelentkezhet bármely vajdasági és határon túli néptáncegyüttes kamaracsoportja. Lehet férfikar (legényes, verbunkos, stb. formáció max.8 fő ), lánykar ( karikázó ,asszony csárdás, bármely páros formáció stb.. max.8 fő) és természetesen  vegyes ( férfi –nő formáció  max.8 fő ) A fesztiválra maximum 5 perces műsorral lehet benevezni. A csoport maximális összlétszáma 8 táncos lehet.                                                   Egy  versenyző egy versenyszámban vehet részt.
A kamaracsoport alsó korhatára 14 év.

Egy egyesület több kamara produkcióval is benevezhet.

Az időt túllépő műsorszámot a szakmai zsűri nem tudja értékelni.
A fesztivál nevezési díja 500 dinár együttesenként, amit a helyszínen kell befizetni.
 A táncanyagokat a szegedi Rozsdamaró zenekar kíséri Csonka Ferenc vezetésével.

A táncanyagok zenéjét december 1-ig kell elküldeni ferenccsonka@yahoo.com címre.

Csonka Ferenc : +381 64 3436340

A jelentekési határidő december 1.

A jelentkezéseket a szecsizs1@gmail.csom címre lehet leadni, rövid  max.5 mondat bemutatkozóval, létszámmal, műsorszám címével és tájegység megnevezésével, valamint technikai igényekkel.

Szécsi Zsolt : +381 63 569 302

Szervező: Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület Horgos

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.