Tanszercsomag az iskolatáskába-KÚLA

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolába most induló kis magyar elsősöknek a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Kozma Lívia ma kiosztotta a beiskoláztatási csomagokat. Megköszönte a szülőknek, hogy gyeremekeik számára az anyanyelven történő oktatást választották, gyarapítva így közösségünket. Emlékeztetőül elmondta még, hogy már az előzőekben azaz még nagyóvodás korukban a gyermekek kaptak egy nagyon szép mesekönyvet, értékes iskolatáskát, az ősz folyamán pedig kiosztásra kerül az egyszeri tízezer forintos ösztöndíj is, amely támogatások az anyaország, a Rákóczi Szövetség és az MNT jóvoltából kerülnek, kerültek kiosztásra. 
Körmöczi Gyöngyi tanítónéninek, akinek ez az utolsó generációja nyugdíjaztatása előtt, gondmentes tanéveket kívánt, a gyermekeknek pedig sok szép percet az iskoláztatásuk alatt, hogy azok teljenek zökkenőmentesen szép emlékeket megélve. 

Valka Károly, Kúla község alpolgármestere is szólt a jelenlevőkhöz és mint a Népkör MMK alelnöke felhívta a szülők figyelmét, hogy a művelődési központban számos szakcsoportban foglalkoznak a gyermekekkel és reményét fejezte ki, hogy a jelenlevő, mostmár kis iskolások is gazdagítják azok taglétszámát, munkásságát, megtalálva az érdeklődési körüknek megfelelő foglalkozásokat. 
Pozsár Csaba iskolaigazgató is sikeres iskolakezdést kívánt a diákoknak a szülőknek pedig továbbította, hogy a tanintézmény amelybe gyermekeik iskolaéveit töltik majd az MNT által kiemelt jelentőségű oktatási intézmény. 
A tanszercsomag pontos tartalma az idei tanévben: egy gazdagon felszerelt tolltartó, betűkirakó, metalofon, vonalzókészlet, vízifesték, olló, gyurma, kollázspapír, zsírkréta, ragasztó, tempera, ecsetek, rajzblokk, filctoll, abakusz, füzetek, tornazsák, ugrókötél, Gőgös Gúnár Gedeon könyv, valamint az idén a csomag kiegészül egy Mézeskaláccsal, melyet a Magyar Szó jóvoltából kapott meg minden elsős tanuló.

A fotó: Regécz László 

Forrás: Kúlai magyar vagyok facebook-oldal

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.