Doroszló ,,Kuckója” mindenkit hazavár

Augusztus 31- én megtartotta III. Hazaváró Báránypaprikás Főzőversenyét a doroszlói székhelyű, regionális jellegű Kuckó Gyermeksarok civil szervezet.

dsc_0845-2

dsc_0915A Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben rendezett főzőversenynek, találkozónak közel 150 részvevője volt, csaknem húsz bográcsban főtt a helyi jellegzetes étel, a báránypaprikás.

dsc_0863-2

dsc_0865

dsc_0878-2L. Móger Tímea, a Kuckó Gyermeksarok elnöke köszöntötte a részvevőket, a vendégeket. Elmondta, annak idején a volt elnök, Pelt Ilona ötleteként, azzal a megfontolással jött létre a verseny, hogy hazahívják, legalább évente egy közösségi alkalomra hazavonzzák a doroszlói születésű, vagy helyi gyökerekkel rendelkező vidéken, illetve külföldön élő, dolgozó doroszlóiakat. Ahogyan fogalmaztak, aki valaha doroszlói volt, az a lelke mélyén mindig is az marad. Természetesen a közös ünnep nem jöhetne létre a helyi magyar közösség aktív részvétele, közös akarata nélkül. A Kuckó elnöke köszönetet mondott a doroszlói cilvil szervezetek tagjainak az együttműködésért. Kiemelte a Bethlen Gábor Alap által támogatott idei sport rendezvénysorozatok szervezőit, a Doroszló-Bike kerékpárklubot, amelynek köszönhetően bicikli- és gyalogos túrák szerveződtek, továbbá a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Alvég Teke Klubbot, amely megszervezte jubileumi doroszlói és nyílt bajnokságait.

dsc_0841

dsc_0876

dsc_0911Az elszármazottak nevében Szalai Piroska nyugalmazott tanítónő, jelenleg szabadkai lakos szólt az ünneplőkhöz. Egyebek mellett köszönetét fejezte ki a  helyi szervezőknek, ezeket mondta:

,,Az ember a szíve mélyén örökké odavaló, ahol született.”Vallotta Tamási Áron. Igaza volt, mert lehetünk mi bárhol a világon, alkothatunk, teremthetünk jólétet magunknak, ha egy ilyen meghívást kapunk, nem lehetünk iránta közömbösek (…) Szülőfalum, Doroszlóm, azzal, hogy itt nőttem fel gazdagnak érzem magam. Emberséget tanítottál, hazaszeretetet, becsületet. S ezért hálás vagyok neked, amíg élek…”

dsc_0892-2

dsc_0900A hazaváró báránypaprikás főzőverseny keretében hirdették ki a X. Doroszlói Egyéni Tekebajnokság eredményét. Diósi János, az Alvég Teke Klub vezetője átadta a díjakat. Elmondta, három kategóriában zajlott a verseny. A hölgyek mérkőzésében, 2×30- as dobásnál első helyezett Hegybeli Noémi, második Szabó Claudia, a harmadik Zámbó Henrietta. A férfiak 2×30- as versenyében az első díjas Pintér Róbert, a második Siniša Vuković, a harmadik Kálóci Alex. A 4×30- as dobásnál első helyezett Komáromi József, második Diósi János, harmadik Király Balázs. A klubvezető megköszönte a Kuckó Gyermeksarok támogatását, amely által megszervezhették a jubileumot és a bajnokságokat is.

dsc_0906

dsc_0920

Szitás Emma fotóiÜnnepélyes keretek között kihirdették a III. Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny eredményeit, átadták a díjakat. A négy tagú zsűri: Zámbó János, Erdély Emil, Szabó Elek, Komáromi József döntése alapján az első helyezett Nagy Tibor főztje, a második Zéc Zdenko és Kovács Béla közösen főzött paprikása, a harmadik díj női szakácsé, Hegybeli Máriáé. Köszönet illette a mindösszesen hét közös bográcsban főző szakácsokat, Kordélyos Lajost, Király Balázst és Pintér Róbertet. Különdíjban részesült a legidősebb szakács, Király Balázs, továbbá a legfiatalabb főző részvevő, Dörner Krisztián.

helyezettek

dsc_0930

dsc_0944

dsc_0933

dsc_0940-2

dsc_0934-2

dsc_0942

dsc_0914

A hajnalig tartó mulatozás hangulatáról a helyi Haverock Együttes tagjai gondoskodtak.

dsc_0919

dsc_0833-2

Az eseményen Stock János helyi fotós képei is láthatóak voltak és vásárolni lehetett a különleges kupuszinai Adri-féle kürtöskalácsból.

dsc_0866

dsc_0849-2

dsc_0856

dsc_0861

dsc_0858-2

dsc_0868

dsc_0855-2

dsc_0850

dsc_0847

dsc_0840Szitás Emma fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery577/

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.