Duna-menti kulturnapok-BEZDÁN

A bezdáni Pulzus civil szervezet idén is megtartotta Duna-menti kulturnapok elnevezésű rendezvénysorozatát. Augusztus 16- án és 17- én több, minden korosztályt megszólító program megvalósult, Bezdánban, a csatornaparton, illetve a vadászház területén.

Az Est Marijanával elnevezésű program keretében megemlékeztek a civil szervezet két elhunyt tagjáról, Gagro Marijanáról és Balázs Antalról. Az esten fellépett a népszerű Stray Dogg Duo. Továbbá filmvetítés alkalmával, Pina Bausch – Cafe Müller című (táncművészeti) alkotását láthatta a közönség.

Tartottak Halászléfőző fesztivált is, a bezdáni civil szervezetek tagjai és paprikatermelők részvételével. A közkedvelt eseménynek megközelítőleg 300 résztvevője volt, a hangulatról a hódsági Lazamer és a szabadkai Trojka Band gondoskodott. A gyerekeket arcfestési lehetőség, lufi-ajándékozás és a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület habpartija várta.

A programsorozat Zombor város, továbbá a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság és a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság támogatásával valósult meg.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.