Jubilált a doroszlói Alvég Teke Klub

Tíz éves fennállását ünnepelte a doroszlói Alvég Teke Klub. A Kuckó Gyermeksarok nyári programsorozatának részeként augusztus 12- én jubileumi bajnokságot tartottak, az oszlopos tagság körében.

dsc_0179-4

dsc_0185-6

dsc_0189-4

dsc_0180-5

dsc_0193-7A versenyt közös vacsora követte. Ezen az alkalmon kiosztották a köszönőleveleket, üdvözölték a topolyai, az Old Star tekecsapat tagjaiból és az apatini Junaković fürdő tekepályájának képviseletéből álló vendégsereget. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a topolyai Tóth Margit, egykori világbajnok tekéző. Azon túl, hogy mindenkit felülmúló teljesítményt produkált ezen a jubileumi bajnokságon is, a világbajnok ajándékokat is hozott. Közösségépítő nóta előadásával dobogtatta meg a jelenlevők szívét, továbbá saját festményét ajándékozta az Alvég Teke Klubnak.

dsc_0200-5

dsc_0265-3

dsc_0257-8Diósi János klubvezető ismertette a jubileumi házibajnokság eredményét, amelynek értelmében első helyezett Fűr Ferenc, a második Gellér Zoltán, a harmadik helyezett Komáromi József. Külön dicsérő szavakkal illeték a doroszlói Hegybeli Noémit, aki immár országos tekebajnoki címet szerzett.  

dsc_0254-5Diósi János klubvezető a sportág múltjáról elmondta, ahogyan több összefogás is, úgy ennek a sportágnak a helyi története szintén visszavezethető a Négyesfogatos (Doroszló, Gombos, Kupuszina, Szilágyi) települések magyar közösségeinek összefogásához. A települések tekecsapatai előbb az önkéntes tűzoltó testületek keretében játszottak, mérkőztek egymással. A kupuszinai kettes pályán jöttek össze tekézni, később csatlakozott a kezdeményezéshez Bácsgyulafalva és egyéb települések is. Ekkor a doroszlói játékosok még szintén az Önkéntes Tűzoltók védnöksége alatt játszottak. A kupuszinai, települések közötti játékok megszűnésével aztán önálló útra tértek a doroszlói tekézők, Alvég Teke Klubra változtatva nevüket. A következő időszakot, immár a Junaković fürdő pályáján rendszeres edzések és hagyományos házi, doroszlói majd nyílt bajnokságok jellemezték. Az Alvég TK tagjai kiváló sport-kapcsolatot, barátságot alakítottak ki az ottani tekézőkkel és a topolyai Old Star csapatával.

dsc_0237-6

dsc_0269-4

dsc_0186-4

dsc_0190-4

dsc_0191-5

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery571/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.