Felmérés indul a magas vérnyomással küzdő betegek körében

Dr. Hallgató Tünde a topolyai egészségházban dolgozik, mint családorvos, választott orvos. Kutatást folytat a magas vérnyomásról, a magas vérnyomással küzdő betegek körében. A következő néhány hónapban a zombori Egészségházakban, a Városhoz tartozó falvakban végez majd hasznos kutatómunkát a magas vérnyomással küzdő betegek körében.  

-Kutatom, illetve szeretném fölmérni azt, hogy a megadott terápia, milyen hatásos náluk, hogy mennyire megfelelően van kontrollálva a vérnyomásuk. Kellene- e korrigálni a terápián, vagy esetleg szükség volna- e valamilyen ismeretekkel bővíteni a betegek informáltságát. Továbbá, hogy a magas vérnyomás, milyen hatással van a mindennapi életükben, mennyire kontrollálja őket a fizikai munkában, a pszichikai életükben, mennyire kontrollálja például a szociális életüket. Az elkövetkező, több hónapos időszakban a Zombor Városhoz tartozó falvakban szeretnék családlátogatást tenni a magas vérnyomással küzdő betegeknél, hogy személyesebb legyen a kapcsolat. Több idő jusson a beszélgetésre a betegekkel, közvetlenebb kapcsolatba kerüljek az emberekkel- hallottuk a doktornőtől.

A hivatását illető motivációkról a következőket mondta:

-Mindig is szeretettem az emberekkel foglalkozni. Amióta praktizálok, vagyis általános orvosként dolgozom, közvetlenebb kapcsolat jöhet létre a betegápolást illetően. Folyamatában lekövethetem a betegek állapotát.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.