Nemzeti összetartozás napja a Doroszló-Szentkúton-Megemlékezés

A nemzeti összetartozás napja alkalmából megemlékezést tartottak a Doroszló-Szentkúton.

dsc_0577A ft. Verebélyi Árpád főesperes, a kegyhely igazgatója és ft. Kurin István, szilágyi plébános szolgáltatta, a kegytemplomban tartott ünnepi szentmisén jelen voltak a Szent György Lovagrend nyugat-bácskai tagjai is.

dsc_0567

dsc_0581-2

Ft. Kurin István prédikációjában egyebek mellett elmondta, a trianoni események a nemzet számára próbatételt jelentettek és jelentenek ma is, továbbá, ami a megmaradást illeti, cselekvésre sarkallnak folyamatosan. Hangsúlyozta, az emlékezésnek különleges jelleget ad a Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhely, ugyanis Szent István királyunk a Szűzanya pártfogására bízta a nemzetet.

dsc_0574

dsc_0583

dsc_0587-2A szentmisét alkalmi megemlékezés követte. Wilhelm József főiskolai történelemtanár tartott előadást. A történelmi összefüggések és a tények tanulságai mellett rávilágított, hogy a nemzeti jövő építése okából mennyire fontos a tragédiából való felépülés, erő merítés és az egységes továbblépés.

dsc_0596-2

dsc_0591-3

dsc_0594-3Az ünnepi műsorban a nemzet nagy költőinek üzenetét tolmácsolta Ristić Anita, kétszeres Kazinczy- érmes versmondó. Magyar nemzeti hangú nóták, dalok előadásával emelte az ünnep hangulatát Király Szilárd zenész, énekes, a Haverock Zenekar oszlopos tagja.

dsc_0589-2

dsc_0598-2

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery551/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.