Sikeres volt a Mátyás király Mesemondó Videópályázat

Nagy Karina, a Petőfi Sándor Program, Nyugat-Bácskában közösségi szolgálatot teljesítő ösztöndíjasa, társszervezésben a Program helyi befogadó szervezetével, a Dunatáj Egyesüléssel Mátyás király Mesemondó Vidópályázatot hirdetett ez év februárjában. Az online-versenyre telefonra, kézikamerára rögzített videóanyagokat vártak, a pályamű kizárólag Mátyás király- történet lehetett, amelyet felolvasva, fejből mondva vagy megzenésítve adhatott elő a pályázó. A Vajdaság minden területéről, sőt Magyarországról is érkező pályaműveket négy tagú bizottság értékelte, Szőke Zoltán színművész, Raffai Ágnes színművész, logopédus, Csizmadia Anna népdalénekes, Nagy Karina színművész, Petőfi Sándor Program ösztöníjas személyében.

A szakmai bizottság döntése alapján Molnár Péter, kupuszinai mesemondó minden kategória feletti győzelmet aratott, a verseny abszolút első helyezettje lett. Nyereménye, ajándéka egy hét kézműves tábor, Torontál Kisoroszban, 2 fő gyerek, 1 fő felnőtt részére, textiltáska és CD- lemez. Mindez a Torontál Magyar Oktatási Művelődési és Ifjúsági Központ, a FestivalBag for Me és a Forum Könyvkiadó Intézet felajánlásával.

Az abszolút győztes mesevideó itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=idwINaqR9sk&fbclid=IwAR2aPVJTEr_jka_EavDOt-cWRfTOuDhqhT0kqwjXCbcQ_ManTaIsJz55hL8

Arany-helyezésben részesültek:

I. kategória-óvoda, elemi iskolások 1-2. osztály
Glumičić Leila

II. kategória-elemi iskolások (3-4. osztály)
Szép Benedek

III. kategória-felsősök (5-9.osztály)
Dihen Ferenc

IV. kategória-12 éven felüliek-felnőttek
Gulyás Oldal Réka

Nyereményeiket, a CD, texiltáska, könyv ajándékcsomagjaikat, a FestivalBag for me, a kupuszinai Petőfi Sándor ME, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet felajánlásával és a Forum Könyvkiadó Intézet támogatta.

Ezüst- helyezésben részesültek:

I. kategória-óvoda, elemi iskola (1-2. osztály)
Pásztor Boglárka

II. kategória-elemi iskolások (3-4. osztály)
Schifter-Tartó Ajsa

III. kategória-felsősök (5-9.osztály)
Figura Gábriel

IV. kategória-12 éven felüliek-felnőttek
Barna-Sára Dávid

Ajándékcsomagjaik: CD, texiltáska, könyv csomagösszeállítás, a FestivalBag for me, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Forum Könyvkiadó Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet felajánlásával.

A bronz- helyezettek névsora:

I. kategória-óvoda, elemi iskola 1-2. osztály

Hajcsunk Leó

II. kategória-elemi iskolások (3-4. osztály)-megosztott helyek

Pribićević Tara Blanka
Benkő Kitti Vanda
Döme Leon

III. kategória-felsősök (5-9.osztály)-megosztott helyek

Fekecs Nikolett
Lassú Emma

IV. kategória-12 éven felüliek és felnőttek

Bazsó Nikoletta
Benkő Róbert Carlos

A CD- lemezt és könyveket tartalmazó ajándékcsomag- összeállításaik a kupuszinai Petőfi Sándor ME a Forum Könyvkiadó Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet felajánlásával készültek.

Gulyás Oldal Réka, ludasi népmesemondó a Mátyás Király Mesemondó Videópályázaton a IV. kategória díjazottjaként 1. helyezést ért el. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.