Átadták rendeltetésének a béregi vízgyárat

A bezdáni Vodovod Közvállalat vízgyárat épített Béregen. A 25 milliós beruházás a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, Zombor Város, és a bezdáni Vodovod támogatásával valósult meg.

dsc_0673

dsc_0678-2

Az innovatív technológiás példaértékű projektumról Pelt Ilona, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke elmondta:

-Köszönve a bezdáni helyi közösség tanácstagjainak és magának a Vodovod igazgatójának, Kubatov Dejannak, városi alapítású regionális közvállalatot tudott megtartani Bezdán. Mindössze két év alatt, a vezetésünk alatt a VMSZ több mint 50 millió dináros beruházást valósított meg Bezdánban és Béregen a vízminőség javítása céljából. Terveink között szerepel Monostorszegen egy hasonló vízgyárat építeni, hiszen már működő pilot-program üzemel. Ez a példa is mutatja, hogy sokkal hatékonyabban és sokkal gazdaságosabban tudunk tiszta ivóvizet biztosítani a lakosok számára, ha helyben oldjuk meg a víz problémáját, hiszen itt is erre mindössze négy hónapra volt szükség, ugyanakkor a doroszlói regionális vízhálózatra pontosan tíz éve várunk. Ez is mutatja, hogy a VMSZ a megkezdett projektjeit be is fejezi- mondta Pelt Ilona.

dsc_0687A szakmai részletekről Dejan Kubatov, a Vodovod igazgatója elmondta, a novemberben kezdődött építés, kivitelezés (a kulai Sigma cég kivitelezésében), a helyi vízminőség javítását és egyéb gondok megoldását jelenti. A vízgyár gépezetei oxigén dúsítása által, speciális szűrők segítségével klóroznak majd mindennek segítségével kifogástalan minőség jut a vezetékekbe. Az igazgató megköszönte a támogatóknak, külön kiemelte Pelt Ilona, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke, vagyis a párt segítségét.

dsc_0705

dsc_0707

Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke a projektumról a következőket nyilatkozta:

-Örülök ennek a mai napnak, régi nagyon nagy oldódott meg itt Bácsbéregen, ugyanis folyamatos volt az ivóvizzel kapcsolatos probléma a nagyon magas vastartalom miatt. Ez nem csak ebben a faluban van így, hanem azt gondolom, hogy az egész térségben jelentős problémát jelent akár a vas, akár pedig az arzén. Itt egy összefogásnak az eredményéről van szó, ez egy olyan összefogás, amelynek eredményeképpen a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság mintegy 16 és fél millió dinárt biztosított ennek a létesítménynek a kiépítésére, Zombor Város pedig valamivel több mint 7 millió dinárt folyósított. Mindez egy jó példa arra, hogy ilyen körülmények között is, hogyha a cél olyan, ami mellé oda tud állni mindenki, akkor a célt meg lehet valósítani. Természetesen fontos volt ebben az egymás iránti megértés, az is, hogy az itteni emberek fontosnak tartották ennek a projektumnak a megvalósítását. Lényeges volt, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség kitartott a projektum mögött, mellett és arra is jó bizonyíték ez a mostani létesítmény, hogy egy világtechnológiának és egy hazai innovációnak az eredményeképpen egy nagyon gazdaságos, jó minőségű vizet előállító vízgyár nyílt itt meg. Azt remélem, hogy amikor elkészülnek a hasonló jellegű újabb projektek a környező falvakban, akkor azok esetében is hozzá tudunk fogni a hasonló jellegű létesítmények felépítéséhez- hallottuk Pásztor Istvántól.

dsc_0718

dsc_0713

dsc_0689A vízgyárat Pásztor István, a VMSZ elnöke, Ótott Róbert, a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság titkárhelyettese és Antonio Ratković, Zombor Város polgármester helyettese adta át ünnepélyesen, szalag átvágásával a rendeltetésének. 

dsc_0672

dsc_0709

dsc_0680

dsc_0711

dsc_0720

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery527/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.