Ünnepi kollázs-Kupuszina, Kúla, Bezdán, Szilágyi

Kupuszinán a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület épületére helyezték ki a magyar lobogót. Az ünnepséget a vasárnapi szentmise után tartottak, a Petőfi- mellszobornál. Az emlékezés virágait elhelyezték a helyi közösség, a Vajdasági Magyar Szövetség, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a József Attila Általános Iskola, a Petőfi Sándor ME képviselői. A műsorban közreműködtek az általános iskola tanulói.

A kúlai magyarok a katolikus, majd a református temetőben tartottak emlékezést. Először a Szent György katolikus templomban msgr. Miocs József és Juhász György esperes plébános megemlékező istentiszteletet tartott. 
A helyi Népkör Magyar Művelődési Központ énekkara nyitotta meg a programot Vendel Gyöngyi karnagy vezetésével, majd a Petőfi Brigád Általános majd a Petőfi Brigád Általános Iskola diákjai szerepeltek.
Kozma Lívia, a VMSZ helyi szervezetének elnöke mondott ünnepi beszédet.

Msgr. Miocs József és Juhász György esperesplébános megszentelte az emlékművet, majd a megemlékezést a Népkör MMK alkalomhoz illő dallamai zárták.
Valka Károly, a VMSZ körzeti elnöke, Kozma Lívia, az MNT tagja és Goga Zsolt, a Népkör MMK elnöke a tisztelet virágait főhajtás mellett helyezték el az emlékműnél.
A helyi református temetőben folytatódott a szabadságharcra és forradalomra való megemlékezés, ahol szintén koszorúzásra is sor került.

Bezdánban a reggeli szentmise után az emléktáblánál, a Bezdáni Művelődési Közösség udvarában alkalmi műsor és koszorúzás keretében emlékeztek meg a forradalom és szabadságharc eseményeiről. 

A helyi közösség nevében az elnök, Máté Teréz koszorúzott.

A VMSZ nevében Csapó Judit és Mátyus Erzsébet helyezte el az emlékezés virágait.

Szilágyin, a József Attila Művelődési Egyesület ünnepi műsorában felléptek a fiatal szavalók, a helyi kórusok  és a néptáncosok is. Az alkalmi összeállítást a József Attila ME évi közgyűlése követte. Ismertették az elmúlt év eredményeit, történéseit, továbbá beszéltek az évi tervekről.

Buják János, a Kúlai magyar vagyok-oldal, Csapó Judit, Bársony János fotói

 

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.