,,Remény, jövő, megmaradás…”-Célba ért a Négyesfogat-KUPUSZINA

toldi-tobbenJanuár 12- én tartották a Négyesfogat, Doroszló, Gombos, Kupuszina, Szilágyi műkedvelődési egyesületei közös rendezvénysorozatának záróműsorát, az idei házigazdáknál, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben. Az este elején egy perc néma csönddel adóztak a nemrégiben balesetben elhunyt kupuszinai színjátszó, közösségi, meghatározó személyiség, Gosszé Endre emléke előtt.

Tadián Viola, a műsor vezetője elmondta, a 2019-es évhez köthető több évforduló is, idén  II. Rákóczi Ferenc emlékév lesz, 315 éve választották erdélyi fejedelemmé, 90 éve született Kertész Imre író, 175 éve született Arany László, Arany János fia, 227 éve hunyt el Mozart, az idén lesz  100 éve annak, hogy Kupuszinán bemutatták az első amatőr színdarabot, és 51 éve annak hogy Nyugat-Bácska négy települése összefogott és elindult a Négyesfogat, amelynek célja, hogy a négy falu tehetséges amatőr művészei estéről estére szórakoztassák a négy falu lakóit. Idén sem lesz volt ez másként. A négy falu, Doroszló, Gombos, Szilágy és Kupuszina, ahol napi szinten szembesülni kell a lakosság számának csökkenésével, ahol az emberek kemény összefogással küzdenek a megmaradásért, ezen a négy településen össze tudott jönni egy-egy lelkes csapat, akik végigjárják a négy települést, példát mutatnak kitartásból, lelkesedésből. Amíg Nyugat-Bácskában ilyen emberek élnek, addig semmi nincs veszve, addig van remény, jövő, van megmaradás, sőt szórakozás és szórakoztatás.

kozonseg-stock

musor-tanccsoport

elso-sor-12

A néptáncot, moderntáncokat, vidám jeleneteket és népmesét ötvöző, csaknem három órás, színvonalas előadásban a kupuszinaiak néptáncot mutattak be. A csoport vezetője Kiss Katalin. A zenészek: Buják István, mgr. Dienes László, Koleszár Nándor, Molnár Oszkár, Tadián Zsolt. A Stepp táncegyüttes fiatalabb tagjai, ügyes hetedik, nyolcadikos lányok saját magukat koreografálva tanultak be hipp-hopp táncot. Molnár Péter, ötödik osztályos tanuló, de már többször is szép sikert ért el a mesemondás területén. Van kitől tanulnia, hiszen nem tagadja meg a segítséget tőle Toldi István, aki Palócország Örökös Mesemondója, Vajdasági Mesefa, illetve Péter közvetlen családjában is komoly amatőr színészi tehetségeket és rendezőt találhatunk. Előadásában népmesét hallhatott a népes közönség. Tót Zsaklina vezetésével moderntáncot adtak elő, amely a Western Edition címet kapta. Koreográfus: Ujlakos Stefánia, hangtechnikus: Guzsvány Dávid.

musor-vezeto

kup-tanc7

A doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület, Gellér Zoltán vezette színjátszó csoportja több vidám jelenetet adott elő, Nóti Károly, Máté Erzsébet, Hadházi László klasszikusait.

dor-jelenet4

dor-jelenet6

A gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület fiataljai Street Dance címmel készítettek moderntánc koreográfiát. A színjátszók a Zördög című népi jelenettel, továbbá a Bencsik Imre: Szesztestvérek című vidám jelenetével arattak nagy sikert.

gombos-jelenet3
gombos-tanc3

gombos-jelenet6

A szilágyi József Attila Művelődési Egyesület színjátszó csoportja előadásában Nóti Károly- jelenetek, a Lepsénynél még megvolt, illetve a Kontra, gyerünk című klasszikusok kerültek bemutatásra. Rendezte: Gyólai Francia Klára.

szilagyi-jelenet4

szilagyi-jelenet1

zaroenek-kozeli

A közös ének, az Ismerős arcok Nélküled című számának éneklése után Toldi István, a kupuszinai Petőfi Sándor ME elnöke átadta az idei műsorról készült fotóalbumot és dvd- felvételt a gombosi, szilágyi és doroszlói egyesület elnökének, továbbá Király Szilárd, a doroszlói Móricz Zsigmond MME, a jövő évi házigazda egyesület elnöke átvette a Négyesfogat vándorzászlaját.

toldi-gombos

toldi-szilagyi

A Nyugat-Bácska Portál és Stock János fotói

szilard-zaszlo

A záróműsort vacsora és hajnalig tartó táncmulatság követte.

mulatas

zenekar-4

konyhai

mulatas-fiatalok

mulatas-gombos

mulatas-asztal-molnarek

mulatas-asztal

mulatas-sank

mulatas-stock1Stock János és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kapcsolódó GALÉRIÁK: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery493/

http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery494/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.