Évértékelőt tartott a VMSZ Nyugat-bácskai körzeti szervezete

Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség körzeti szervezetének elnöke, tartományi frakcióvezető helyettes elöljáróban elmondta, több szinten zajlott választás az idei évben. A nyugat-bácskai szervezet jól teljesített ezeken a megmérettetéseken. Ami a két helyi közösségi választást illeti, Bezdánban megőrizték a hatalmi pozíciót, amíg Gomboson, a nehézségek ellenére közösségileg megerősödve kerültek ki a választásokból.

vmsz-csoport-jobb-Büszkeséggel tölt el, hogy intézmény- illetve közvállalatvezetőink (Egészségházak- Zombor, Vodovod-Bezdán) sikeres felújításokon, illetve teljesen új vízgyár kiépítési munkálatain vannak túl. Ami a gombosi József Attila Általános Iskolát illeti fontos beruházások történtek az intézményben. Apatin községben sikerült olyan ügyeket előremozdítani, amelyek a kupuszinai és a szilágyi magyarság érdekeit képviselik- hallottuk Pelt Ilonától.

A gombosi helyzetről Uzelac Katica tartományi segédtitkár nyilatkozott:

-A VMSZ helyi szervezet megerősödött Gomboson. A magyar érdekeltségű civil szervezetekkel, egyesületekkel karöltve valósítjuk meg azokat a célokat és programokat, amelyek a közösséget előre viszik. A politizálásunkat önkormányzati szinten (Hódság község) valósítjuk meg, hiszen a Szerb Haladó Párttal koalícióban, együttműködésben vezetjük a községet- mondta a segédtitkár.

Péter István, a VMSZ körzeti szervezetének alelnöke, Apatin község képviselője pozitívan értékelt:

-A kupuszinai helyi közösségben, hatalmi pozícióból több projektumot megvalósítottunk. Talán az egyik legnagyobb eredménynek számít, hogy befejeződött a földterületek tagosítása. Felújításra került vagy kerül sor az iskola, a művelődési egyesület, a horgászotthon épületén. Játszótereket, kosárlabdapályát építettünk ki. Tervben van még a zombori út, továbbá a Kupuszina-Monostor- út aszfaltozása, az ipari parkba szánt közraktár kialakítása- hallottuk Péter Istvántól. Szilágyin civil szervezeti és egyesületi szinten fejlesztjük, erősítjük folyamatosan és a jövőben is a magyar közösséget.

Dr. Goretić Vámoser Györgyi, a VMSZ frakcióvezetője, a zombori közkórház igazgatóbizottságának elnöke értékelőjében elmondta:

-Aktív munka folyt a Zombor városi képviselőházban. Felújítások zajlottak városszerte. Megoldódott a városi közlekedés problémája a körforgalmi utszakaszok kialakítása által. A megyeház és a városháza is épül, szépül. Több IPA- projektum van folyamatban. Ezek között említeném, hogy a Bezdán felé vezető út felújítása (SO-Baja2) munkálatai elkezdődtek, 3 millió euró értékben, a Levendula projektum – Woman to save – 250,000 euró értékben szintén folyamatban van. Gádor-Haraszti útszakasz felújítása – 6 km – tavasztól esedékes, továbbá esedékes a Kishegyes(autópályától) –a Béregi határátkelőig terjedő út felújítása és kiépítése. A tartományi költségvetésből jelentős összeg jut a zombori közkórház felújítására, továbbá új eszközök beszerzésére- hallottuk a doktornőtől.

Dr. Úri Emese, a zombori Egészségházak igazgatója a következőket nyilatkozta:

-A zombori Egészségház főépületének felújítása 30 millió dinár értékben valósult meg a Köztársasági Nagyberuházási Alap támogatásának köszönhetően, az Egészségügyi Világszervezet támogatásával egy ajándék mentőautó érkezett hozzánk, szponzorok segítségével bútorok beszerzése vált lehetségessé. 2019-re várható a Norvég nagykövetség ajándéka, egy mentőkocsi, továbbá egy nőgyógyászati vizsgálati asztal- mondta el az igazgatónő.

Kubatov Dejan, a bezdáni Vodovod közvállalat igazgatója szintén jelentős fejlesztésekről számolt be:

-A bezdáni Vodovod részbeni, ám nagyon jelentős felújítását követően a béregi vízgyár felújítási munkálata is a vége felé közeledik, 30 millió dinár értékben valósul meg. Tervek között van, teljes mértékben megoldani a térség ívóvíz minőségének javítását- hallottuk az igazgatótól.

Végezetül Pelt Ilona elmondta, a 2019- es évben főleg helyi szervezeteinkkel foglalkozunk majd, hiszen a körzet élén olyan erős csapat áll, amely magabiztosan vezeti a régiót. Köszönettel tartozom nekik és bízom abban, hogy sikeres, eredményes év előtt állunk, továbbiakban is együtt nézünk majd szembe az új év kihívásaival. Ezúton kívánok békés, szeretetteljes új esztendőt minden kedves polgárnak!

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.