Előrehozott önkormányzati választásokra készül Kúla-Lakossági fórum

Lakossági fórumot tartottak a Kúlán, az előrehozott önkormányzati választások témájában. A Népkör Magyar Művelődési Központban megtartott fórumon vendégként résztvett Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Továbbá jelen volt Pelt Ilona, a VMSZ tartományi frakcióvezető helyettese. 

pasztor-kozeli

elso-sor-8

Az érdeklődők népes táborát Valka Károly, a VMSZ körzeti szervezetének elnöke, Kúla község alpolgármestere köszöntötte. Előljáróban beszámolt a megvalósított fejlesztésekről, eredményekről. Elhangzott, tevékenységükhöz köthető a Népkör felújítása, a kúlai Szent György plébániatemplom tatarozása, a szennyvízelvezető hálózat kiépítése, a temető karbantartása,  az anyanyelven való oktatás biztosítása, községi szinten, a Magyar Nemzeti Tanács iskolabusz programjában való partnerség által, továbbá a Prosperitati Alapítvány pályázatainak köszönhető fejlesztések. Fontos elmondani, Kúlán összesen 117 nyertes pályázat van, ez hozzávetőlegesen 127 millió dináros összértékű támogatást jelent.

valka-mind1

kozonseg-9

Ami a további terveket illeti, azokkal is szép számmal rendelkeznek. Ilyen a Petőfi Brigád Általános Iskola további felújítása, a Népkör MMK épületének befejezése, a diákok utaztatásának, az ösztöndíj programoknak a folytatása, gazdaságfejlesztési programok megvalósítása, ez által új munkahelyek létesítése.

valka

Valka a megkezdett eredményes munka folytatásának érdekében kérte a jelenlevőket, 16- án, vasárnap szavazzanak az 1- es számra, a Szerb Haladó Párt és a VMSZ közös listájának tagjaira. Bemutatta a képviseletükben induló négy jelöltet, Goga Zsoltot, Lavro Vulić Emmát, Krisztián Zoltánt és jómagát, Valka Károlyt.

kozonseg1-5

pasztor-kozeliPásztor István ismertette az aktuális politikai helyzetet, a kúlai választások összefüggéseiben is. Kitért a választásokon való indulás módjára. A közös lista kapcsán hangsúlyozta, racionális, elvszerű, következetes döntés volt. A közösség, egyebek mellett a legutóbbi MNT- választás alkalmával is bizonyította elvszerűségét, elkötelezettségét. Biztosak benne, ez a vasárnapi választások alkalmával sem lesz másképpen.

A fórumon lehetőség volt kérdésfeltevésre, javaslatok megfogalmazására a hallgatóság részéről.

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery483/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.