Távoli testvérek ajándéka-Mert magyarok vagyunk- Székelykapu avatás- Gombos

Gomboson, az Arany János Magyar Művelődési Egyesületben Mert magyarok vagyunk címmel rendeztek tartalmas és megindító műsort és székelykapu avatást, az összefogás és az összetartozás szellemében. A helyi Gyöngyösbokréta nevű kis- és ifjúsági néptánccsoport, a Szent László egyházközösségi kórus, a ballószögi Momentál énekegyüttes közreműködésével zajló műsoron résztvettek a Magyar Összefogás jelöltjei: Jerasz Anikó, Turkál Marianna, Linka B. Gabriella, továbbá jelen volt Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselője, Péter István, a VMSZ körzeti szervezetének alelnöke, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsos, Pribilla Attila Zombor Város segédpolgármestere.

pasztor-szemben

elso-sor-5

korus-musor

elso-sor-jeloltek1

tanc-parban

Pelt Ilona bemutatta a november 11- én zajló gombosi helyi közösségi választáson induló Magyar Összefogás Gombosért jelöltjeit: Péity Csongort, Sörfőző Imrét, Huszár Izabellát, Kálózi Árpádot, Kovács Terzity Melindát, Kovács Mihályt, Lengyel Pált.

pelt-jeloltek

gombos-jeloltek

pelt-lengyel

balloszog1

tanc-paros1

A műsor során köszöntötték a nyugdíjba vonuló Klenanc Józsefet, a gombosi helyi közösség titkárát.

klenanc-pelt1

klenanc-melinda

blagojevic1

balloszog

klenanc-polgarmesterek

Demeter Ferenc, a székelyföldi Mikóújfalu polgármestere ismertette az ajándékozott székelykapu történetét, miszerint, a Gombossal közös testvértelepülésen, Ballőszögön született meg az ismeretség és a székelykapu ötlete, Nagy Lóránt fafaragómester a készítője.

erdelyi

pasztor

A művelődés egyesület előtt történő székelykapu avatást megtisztelte jelenlétével Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke. Pásztor példaértékűnek nevezte a nyugat-bácskai magyar közösségek, azon belül is és a gombosiak összefogását. Mint fogalmazott, az életképes közösség erejét jelképezi a közös magyar székelykapu, ahogyan a cselekvő összetartás szavatolja mindennek jövőjét is.

kapu-viseletesek

Ft. Verebélyi Árpád esperesplébános mondott áldást a székelykapunál:

verebelyi-2

szalag

kozonseg-kint

lanyok-nepviseletes

mezeskalacs

kislany-2

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery456/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.