,, Aki a dicsőség útjára téved, nem ismeri a félelmet!”-Kerékpáros zarándoklat- Kunszentmiklós- Nándorfehérvár

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor újabb missziót teljesít, kerékpáros zarándoklat keretében tiszteleg Mátyás király és a Hunyadi család emléke előtt.

peter

A Mátyás király Emlékévhez kapcsolódva 12 napos kerékpáros zarándoklatot indított Kunszentmiklósról Nándorfehérvárra. 450 kilométeres útján három ország 21 településén tart versekkel átszőtt előadást Hunyadi Mátyásról ,, Aki a dicsőség útjára téved, nem ismeri a félelmet!” címmel.

A Magyarországon, Horvátországon és Szerbián áthaladó (vers)zarándoklat célja, hogy lélekben, a verseken keresztül közelítse egymáshoz a Duna mentén élő magyarokat és nem magyarokat, Corvin Mátyás nemzetépítő akarására emlékeztetve.

csoportkep-4

A Délvidékre tartva, Solt-Harta-Homokmègy-Császártöltès-Hajòs-Baja-Pècs(autóval)-Hercegszántò-Bezdán tartozott az útvonalhoz. A versvándor bezdáni Testvériség-egység Általános Iskolában tartott előadást a helyiek nagy örömére.

tanurral

jatek

Kanizsai Ilona fotói

csikos-evaAz előadás a Magyar Zarándokutat is népszerűsíteni kívánja, valamint felhívja a figyelmet a három országot összekötő ősi folyó, a Duna védelmére.

Az út része a Mátyás király Emlékév 2018 programsorozatnak, támogatója többek mellett Magyarország kormánya, a Bethlen Gábor Alap továbbá a Bácsvíz Zrt.

jatek1Kanizsai Ilona fotói a BEZDÁNI előadáson készültek.

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery431/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.