Kúlán is örömmel fogadták a tanulók az új könyveket-MNT

A Kúla község területén már csak Kúlán van magyar nyelvű oktatás, és az Magyar Nemzeti Tanács Iskolabusz programjának köszönhetően a verbászi magyar nyelven tanuló kisdiákok is ide járnak iskolába. A Petőfi Brigád Általános Iskolában a tanév vége előtt szintén átadásra került a könyvcsomag, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács biztosított a magyar kormány támogatásával.

Kúla-Regécz László fotóiA háziolvasmányokat, szórakoztató gyermekirodalmat tartalmazó könyvcsomagot Valka Károly alpolgármester és Kozma Lívia, az MNT tagja kézbesítette a diákoknak, az ünnepségen jelen volt  Pozsár Csaba iskolaigazgató is.

Kúla- Regécz László fotója

A tanulók örömmel és kíváncsisággal fogadták az ajándékot és azonnal kézről- kézre adva lapozták, kiválasztva a számukra legérdekesebb könyveket.

Kozma Lívia köszöntötte a diákokat és az oktatási intézmény igazgatóját majd elmondta, hogy az Magyar Nemzeti Tanács egyik fő feladata a magyar nyelvű oktatás megőrzése, fejlesztése és minőségének javítása, amelyre a szórványban még nagyobb igény van. Továbbá felhívta a figyelmet az olvasás fontosságára, mondván, az által szókincsük is fejlődik valamint ez a tevékenység kellemes időtöltést biztosít.

Pozsár Csaba igazgató az átadás alkalmával megköszönte a könyveket, amelyek a közel 17 ezres iskolai könyvtárat gazdagítják.

Szöveg:Kozma Lívia

Képek: Regécz László

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery384/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.