Zeneművészet, sport, (tertmészet)tudomány-Tehetségeink 1. rész

Nyugat-Bácska hírnevét számos tehetséges gyerek és fiatal öregbíti, több területen is. Alábbi blokkunkban egy zombori zeneművész testvérpár, egy doroszlói tekéző leány és egy zombori ifjú matematika- és fizika- tudor eredményeivel ismerkedhetünk meg:

Orsovai HedvigA zombori Orsovai Hedvig több mint hetven saját zenei darab, kórusmű szerzője, jelenleg a budapesti Liszt- Akadémia rendkívüli tehetségű diákja, általános iskolai tanulmányait a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában végzi. Idén a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Kistehetsége lett,  es- moll Fantázia Scherzo című saját szerzeményével.

Orsovai Hedvig- zeneszerző, zongorista

Orsovai Endre

Orsovai Endre, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia gyakorlóiskolája, a Bartók Béla Zeneművészeti Középiskola tanulója. Legutóbb, a Békéscsabán rendezett 16. Országos Zongoraversenyen második díjat nyert, a gödöllői kastélyban megrendezett nemzetközi Chopin-versenyen, húsz ország fiataljainak versenyében Endre harmadik helyezett lett. 2016- ban a londoni Wigmore Hallban lépett fel, Schiff András Kossuth- díjas zongoraművész meghívására. A világhírű zeneművész mesterkurzusán is volt alkalma résztvenni Orsovai Endrének.

Orsovai Endre zongoraművész

A doroszlói Hegybeli Noémi a teke-sport területén ér el kiemelkedő eredményeket. Az apatini Női Tekeklub játékosaként héthetente vesz részt megmérettetéseken. Az ott elért eredmények alapján pontozási rendszerbe kerül, amelynek folytán eljutott a szezonvégi, finálé jellegű megmérettetésre. Ott vajdasági szintű harmadik és szerbiai szintű hatodik helyezett lett.

Hegybeli Noémi- tekebajnok

A zombori Úri László, a Veljko Petrović Gimnázium, több tantárgyból is kiváló tehetségű végzőse középiskolai tanulmányai első és második évében országos eredményeket hozott, harmadik helyezéseket matematika és fizika versenyeken valamint kijutott az országos magyar nyelv versenyre. Harmadik és negyedik osztályban szintén eljutott az országos versenyre magyarból, fizikából és matematikából.

Úri László a fizika tudományának fiatal mestere

Folytatás következik…

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery345/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.