Otthon érezték magukat- Magyarországi túrázók Nyugat-Bácskában

A székesfehérvári Csillagösvény Utazási Iroda szervezésében idén is érkezett turistacsoport Doroszlóra, hogy két napon keresztül bejárja a vidéket és megismerkedjen a település nevezetességeivel is.

dsc_0080-2Helyi kalauzolójuk, Gellér Eszter elmondta, a csoport tagjai doroszlói vendégfogadóknál szálltak meg. Ellátogattak Kopácsra, Újvidékre, Péterváradra, Karlócára, a Fruška Gorára, Maradékra, majd a bácsi várhoz. Péntek este megtekintették a kupuszinai Sturc József Színjátszócsoport zombori vendégszereplését. Doroszlón, a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben hagyományos, helyi módon készített báránypaprikást vacsoráztak, a csoportot vendégüllátták az Önkéntes Tűzoltó Testületben is, a Szent Imre plébániatemplomban résztvettek a virágvasárnapi misén, Diósi János, a doroszlói hagyományőrző csoport vezetőjének kalauzolásában megismerkedtek a Nagy Kati néni- tisztaszoba néprajzi értéktárgyaival.

Doroszlón

dsc_0077-2

Nagy Kati néni- tisztaszoba-Doroszló

dsc_0078-4

dsc_0076-2A csoport tagjai elmondták, maradandó élményt jelent számukra a vajdasági túra. A táj és a (gasztronómiai) jellegzetességek, az itteni vendégszeretet valósággal otthon- érzést kelt bennük. Útjuk, Doroszlóról Kupuszinára, Apatinba, majd Zomborba vezetett.

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery334/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.