Népbetegségekről tartottak előadást Kúlán

Szabó Kiskároly Ilona a VMSZ Női Fórum körzeti elnöke köszöntötte, a főleg hölgyekből álló közönséget, akik Kúlán, az egészségügyi előadáson megjelentek.  

kula1Valka Károly is üdvözölte az előadót, a vendéget dr. Bagi Boján tartományi képviselőt, a szabadkai közkórház osztályvezető főorvosát és a jelenlevőket. Nyitóbeszédében kitért a közelgő magyarországi választások fontosságára is.  Elmondta, hogy Kúla község területén is körbejárják a településeket a VMSZ aktivistái, felkeresik a magyar állampolgársággal rendelkező választópolgárokat, hogy segítsék őket a levélben szavazás szabályos lebonyolításában. Hangsúlyozta, az elmúlt nyolc év alatt az anyaországtól számtalan területen nagy segítséget kaptunk, amelyet most ilyen módon is megköszönhetünk.

kulaA cukorbetegségről és a magas vérnyomásról, azok megelőzéséről, okairól, tüneteikről, kezeléséről beszélt a doktorúr. A közel egy órás egészségügyi előadás zárszavaként dr. Bagi Bojan elmondta, nézete szerint, az ember mindig tartozik valamivel a társadalomnak, a közösségének felé. Ez esetben támogatja, hogy az állampolgársággal rendelkező  vajdasági magyar választópolgárok mind nagyobb számban éljenek az adott lehetőséggel, hiszen mintegy 60 ezren élhetnek szavazati jogukkal április 8-án. Az est folyamán szó esett az eltelt nyolc év jelentős délvidéki fejlesztéseiről is.

Szöveg: Kozma Lívia

Fotók: Regécz László

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.