Eredményes munkát végeznek, évfordulóra készülnek a doroszlói tűzoltók

Megtartotta évi közgyűlését a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület. Hegybeli Mária elnök köszöntötte az egybegyűlt tagságot, a vendégeket, a baráti egyesületek képviselőit. Egy perces néma felállással tisztelegtek az elhunyt bajtársak, különösképpen Holló Róbert és Konc Kornél, a testület két támogatójának emléke előtt. Megválasztották a munkaelnökséget, Kovács Géza (elnök), Tancsik Ferenc, Szklenovszki Korinna (tagok), Kovács Géza jegyzőkönyvvezető, Király Szilárd és Kovács Katona Béla hitelesítők személyében.

Gellér Ágnes fotói

dsc_6230

Hegybeli Mária elnök beszámolt az elmúlt év tevékenységeiről. Elmondta, leltárt végeztek, begyűjtötték a tűzoltó járulékot, elvégezték a háztartások tűzvédelmi ellenőrzését, a tűzoltó jármű műszaki ellenőrzését. Résztvettek a Gyertyaszentelő Boldogasszony- napi ünnepi szentmisén. Tartottak évi közgyűlést és bált. Május 4- én megünnepelték a tűzoltóság védőszentje, Szent Flórián napját. Júniusban fogadták és ünnepelték az általános iskola végzős diákjait. Öt csapattal résztvettek a községi tűzoltó versenyen, ahonnan három aranyéremmel tértek haza. Ellenőrzés céljából begyűjtötték a tűzoltó készülékeket, elvégezték a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Júliusban, az aratás ideje alatt őrködtek a határ fölött. Augusztusban résztvettek a Négyesfogatos falvak baráti találkozóján. Elhárították a szeméttelepen keletkezett tüzet. Résztvettek egy kiképzésen, Zentán. Szeptember elején a szentkúti, a Kisboldogasszony- napi búcsúban, továbbá a szüretbáli körmenet alkalmával irányították a forgalmat. Egész éven át látogatták a baráti testületek és civil szervezetek rendezvényeit, kivették részüket a Zombor Városi Tűzoltó Szövetség munkájából. Az elnökasszony megköszönte a Hektar, a Hollo Farm, a Varga Farm és minden segítőkész polgár támogatását. Elmondta továbbá, hogy ebben az évben is megtartják majd hagyományos programjaikat. Továbbá megünneplik a Testület 115 éves évfordulóját. A közgyűlés Gellér Lajos pénzügyi beszámolójából értesülhetett az ÖTT anyagi helyzetéről, terveiről. Konc Ferenc az ellenőrző bizottság munkájával kapcsolatban mondta el, mindent rendben találtak a Testület működésével kapcsolatosan.

dsc_6263Ljubica Krnjaić, a Vajdasági Tűzoltó Szövetség elnöke és Gellér László helyi tűzoltó parancsnok közreműködésével kiosztották az előléptetéseket: Tancsik Ferencnek, Sugár Istvánnak, Kovács Mihálynak, plakettet: Novák Lórántnak és Pintér Róbertnek. A felszólalások idején a baráti testületek és szövetségi vezetők kifejezték elismerésüket és jókívánságaikat a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület tagsága felé.

Az évi közgyűlés megtartását a Bethlen Gábor Alap támogatta.

dsc_6269

A délelőtti gyűlést esti bál követte. A részvevők hajnalig mulatoztak a Haverock Zenekar jóvoltából.

dsc_6289

dsc_6394

dsc_6317Tombolanyeremények…

dsc_6407

dsc_6315

Gellér Ágnes fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery315/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.