Jubileumi falunapot ünnepeltek a doroszlóiak

Április 5- én Doroszló újratelepítésének 265. évfordulóját ünnepelték a Helyi Közösség Tanácsa szervezésében az emlék- keresztnél.

dsc_0085

Kálóci Karola fotóiGellér Magdolna, zombori Városi Képviselő Testület tagja, a doroszlói Helyi Közösség Tanácsának elnöke ünnepi beszédében elmondta, a helyieket büszkeséggel tölti el a tény, hogy ilyen nagy és jelentős múltú településen élhetnek. A jövő fontos záloga, hogy ennek felelősségét a helyi fiatalok is érzik és az elődök hagyatékát méltóképpen óvják.

dsc_0071

dsc_0073A tanácselnök asszony Mészáros Lászlóval, a HK Tanácsának alelnökével együtt elhelyezte a kereszten az emlékezés virágait.

dsc_0079Ft. Verebélyi Árpád főesperes, helyi plébános megáldotta a 2002- ben állított emlék- keresztet. Továbbá elmondta, a keresztek az emlékezés, a felfelétekintés, a mindennapok gondjaitól való elrugaszkodás helyei, útjelzői, amelyekre érdemes imádságos lélekkel odafigyelni, fennmaradásunk, megmaradásunk érdekében.

dsc_0082

dsc_0088L. Móger Tímea verset olvasott fel, az Egyházközösség kórusa énekelt, Klemm Valéria felkészítésében.

img_6192

img_6194

A koszorúzást követően a Helyi Közösség és a zombori Bieliczky Károly Városi Könyvtár támogatásának köszönhetően megnyitották a doroszlói Rokkantnyugdíjas Egyesület új klubhelységét, amely a  fiókkönyvtár egyik termében kapott helyet. A jubileumi ünnepség állófogadással zárult a Helyi Közösségben.

Pelt Ilona fotójaGellér Magdolna tanácselnök asszony ünnepélyesen átnyújtja a klubhelység kulcsait Diósi Juliannának, a Rokkantnyugdíjas Egyesület elnökének.

Kálóci Karola és Pelt Ilona fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery21/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.