Vers a lelke mindünknek- Rendhagyó költészet- világnap- VMSZ- Női Fórum

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának Nyugat-bácskai Helyi Szervezete rendhagyó verses programot tartott Zomborban a költészet világnapja alkalmából.  Mazalica Aureta köszöntötte a népes közönséget. Pelt Ilona volt az est moderátora, Lennert Móger Tímea doroszlói költővel beszélgetett.

ZomborAz olvasó szemszögéből kérdezett rá a költészet és a mindennapi élet kapcsolódási pontjaira, a költőnő köteteinek keletkezéstörténetére. Szó esett a közösségi szerepvállalásról is. L. Móger Tímea egyebek mellett elmondta, szerencsésnek érzi magát, hogy aktív tagja lehet egy ilyen tevékeny, eredményes és sokoldalú közösségnek, mint amilyen a nyugat-bácskai. Inspirációt és felelősségtudatot hoz ki belőle ez a térség, amely egyben lételeme is.

img_5927

img_5917A fentiekben említett közösségi erényeknek volt bizonyítéka az összejövetel további része is, amelyben a jelenlevők olvastak fel kedvenc költőjük tollából.

img_5922

Zombor

Radics Katalin saját, tájleíró versét tolmácsolta.

img_5920

img_5919

img_5916

A legkülönbözőbb korú és foglalkozású emberek osztották meg egymással gondolataikat a költészetről, olvastak fel. József Attila örökérvényű sorait idézték legtöbben, de hallhattunk Weöres Sándor, Ady, Dsida Jenő költeményeket, sőt Bácsgyulafalváról a helyi régi, szilágyi származású tanító, Baranyi István kordokumentum számba menő versét hozták el erre a rendhagyó estre, amellyel  hagyományt szeretnének teremteni.

img_5915

img_5914

img_5911

img_5912,,Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek…”

img_5910

img_5906

img_5909

img_5926

Varga Zsófia bácsgyulafalvi szavaló különösen fokozta a rendezvény hangulatát…

img_5923

img_5930A kávéért kedvenc idézetükkel,,fizettek” a jelenlevők.

img_5907

img_5928

Zombor

Zombor

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery166/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.