Adni jó- Doroszlói és gombosi adományok a DREAI LURKÓHÁZNAK

A GOMBOSI és a DOROSZLÓI Egyházközség élelmiszer adományokat gyűjtött a dreai (Óbecse község) Lurkóház működtetésének segítésére. Az adományokat személyesen juttatták el a tízéves múlttal rendelkező, a Poverello-  Ferences Közhasznú Alapítvány által létesített napközis intézménybe.

img_4298Ft. Verebélyi Árpád főesperes, a két Nyugat- bácskai település plébánosa, Gellér Magdolna a doroszlói Helyi Közösség Tanácsának elnöke, L. Móger Tímea, a HK Tanácsának tagja, Nagy Aranka és Tóth Hajnalka a gombosi Egyházközség két képviselője alkotta a delegációt.

img_4320

img_4318

A Lurkóház két nevelője, Boja Ilona és Boja András elmondta, huszonhárom hátrányos szociális és/vagy egzisztenciális  körülmények között élő általános, illetve középiskolás gyerekkel, fiatallal foglalkoznak napi rendszerességgel. Segítik őket az iskolai házifeladatok elkészítésében, közös étkezés zajlik és játékos, kulturális programok szerveződnek.

img_4310

img_4312

img_4311Vallják, szeretetteljes fegyelemmel és figyelemmel még a legvadócabb kamaszt is hozzá lehet szelídíteni a társadalmi normákhoz, az emberi kötelességekhez. Az intézmény barátságos szakácsnője sok éhes szájat lakat jól naponta, ezért hasznos lesz a doroszlóiak és a gombosiak bőséges élelmiszer adománya. A delegáció figyelemmel kísérhette, ahogyan a gyerekek elfogyasztják szerdai ebédjüket, sőt a szíves hívásnak köszönhetően csatlakozhatott hozzájuk a lekvárosfánk- fogásnál. Együtt étkezni öröm, együtt imádkozni áldás…A gyerekek, ifjak imát mondanak minden étkezésnél, a delegáció tagjai Dreáról hazafelé továbbfohászkodtak, mégpedig azért, hogy mielőbb viszonozhassák a Lurkóház lakóinak szíves vendéglátását. Például egy doroszlói, szentkúti táborozás lehetőségével…

img_4299

img_4300

img_4305

img_4301

img_4308

img_4307

img_4317

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery152/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.