Kúlán szerepelt a budapesti Udvari Kamaraszínház

Kúla- a budapesti Udvari Kamaraszínház vendégszereplése

Az elmúlt hétvégén Kúlán vendégszerepelt a budapesti Udvari Kamaraszínház társulata, a Fehér Szarvas című darabbal. Az Udvari Kamaraszinház 2004-óta létezik. Magyarkanizsán alapították, tehát délvidéki gyökerei vannak, de pár éve Budapesten van a székhelye. Történelmi színházként működik, a társulat a magyar nemzet 20. századi sorsfordulóit viszi színre.

A Fehér Szarvas című darab Zilahy Lajos regénye alapján készült, Andrási Attila színházalapító írta át és rendezte. A színdarab 4. Károly utolsó magyar király két trónfoglalási kísérlete között zajlik a valamikori Erdélyben, bemutatva az akkori vívódásokat, helyzeteket.

Kúla- a budapesti Udvari Kamaraszínház vendégszerepléseSzemléltet egy házasságot, amelyen átgázol a történelmen. Történik a múlt század második évtizedének elején, utolsó koronázott királyunk két hazatérési kísérlete között, Erdélyben és a székfővárosban.

Kúla- a budapesti Udvari Kamaraszínház vendégszerepléseSzereplők, akik közül számos név ismert a Vajdaságban is: Jónás Gabriella, Stelly Zsófia, Szemerédi Bernadett, Dóczy Péter, Füredi Krisztián és mások.

Kozma Lívia szövege és  fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.