Gazdasági fejlesztések, közhasznú szolgáltatások, új beruházások- Pelt Ilona értékelte az elmúlt évet, ismertette terveiket

peltPELT  Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi frakcióvezetőjének helyettese, a párt Nyugat- bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, a Dunatáj- Egyesülés titkára jelentős eredményeiket összegezte az elmúlt év vonatkozásában:

Nehéz éven vagyunk túl- minden választási év nehéz. A legfontosabb, hogy meg tudtuk tartani, sőt megerősítettük a magyar érdekképviseletet Zombor Városban és Apatin Községben. Gombost pedig gazdagodott egy tartományi tisztséggel. Nyugat- Bácska több településén olyan jelentős programokat indítottunk el, mint a falugondnoki szolgálat. A gondnokok olyan idős személyeket látogatnak meg- segítve őket a ház körüli munkában -,  akiknek családja nem él itt életvitel szerűen.

Hiánypótló szerepet tölt be és egyre nagyobb olvasottsága van az egy évvel ezelőtt létrehozott internetes közösségi hírportálnak. A Nyugat-Bácska Portál segítségével a polgárok értesülhetnek az aktuális történésekről, képes beszámolókat olvashatnak a számukra fontos társadalmi és kulturális eseményekről.

Második éve annak, hogy a Magyar Nemzeti Tanács megbízott, hogy mentoráljam a Petőfi Program által kiküldött ösztöndíjast. Ennek köszönhetően a régió új színt, lendületet kapott. Az év első felében Szabó Sándorral sokat dolgoztunk pályázatokon, kiemelném a Szentkút fejlesztési tervének kidolgozását. Az elkövetkező időszakban Tóth Adorján Márton  zeneoktatással foglalkozik majd a régió iskoláiban.
Egyik legjelentősebb eredmény az idei évben mindaz a nyertes pályázat, amely a Prosperitati Alapítvány által valósult meg. Nyugat-bácskai szinten 129 nyertes pályázatról beszélhetünk, amely 93 millió dinárt jelent. Meggyőződéssel mondom, hogy a 2017-es évben ez a szám növekedni fog.

Nagyobb beruházásokra is számítunk a jövő évben. Ezek közül kettőt emelnék ki, az egyik a kupuszinai hűtőház létrehozása, másik pedig a doroszlói, szentkúti beruházok befejezése.

A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezete a jövő évben is komoly kihívások előtt áll. Doroszlón, Kupuszinán, Szilágyin, Csonoplyán, Őrszálláson és Regőcén Helyi Közösségi választások, Hódság Községben önkormányzati választások lesznek. Csapatunk tettrekész emberekből áll, akik a közösségért tesznek nap, mint nap. Életszerű és hiteles politizálásunknak köszönhetően a polgárok bizalmat szavaztak nekünk. Ahhoz, hogy megbirkózzunk az új kihívásokkal,  eredményesek maradjunk, és a stratégiailag fontos, megkezdett projekteket befejezhessük, illetve új beruházásokat valósíthassunk meg, számítunk a polgárok további támogatására- hallottuk Pelt Ilonától.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.