Fesztiválhangulat a javából-Bezdán- Hármastalálkozó

Nyugat-Bácska egyik legjelentősebb és különösképpen látogatott fesztiváljává nőtte ki magát a bezdáni Hármastalálkozó, Szerbia, Magyarország, Horvátország határ menti régióinak találkozója.

img_8357

img_8355

A XII. alkalommal rendezett kulturális, gasztronómia, turisztikai népünnepély, kézműves kirakodóvásár a Helyi Közösség és a Vikend turisztikai egyesület szervezésében zajlott.

img_8353

img_8343

Mátyus Erzsébet, a bezdáni Helyi Közösség Tanácsának elnöke elmondta, vendégek érkeztek Magyarországról, Bácsalmásról, Vaskútról, Horvátországból, Pélmonostorról, Batináról, a környékbeli föllépők Apatinból, Gádorról, Bácsbéregről, Zomborból látogattak hozzájuk. A Helyi Közösség Tanácsa oklevéllel jutalmazta a település kiemelkedő tehetségű tanulóit és sportolóit. A helyiek is bemutatkoztak a fesztivál színpadán, valamennyi korcsoportban és számos műfajban: a Kuckó Gyermeksarok bezdáni növendékei, a Varázspálca nevű táncos csoport, az általános iskola diákjai és a felnőtt tehetségek. Voltak népi jellegű produkciók, moderntánc, sláger- és rockzene. 

img_8372

img_8365

img_8347

Az eredeti kézművességet és kézimunkákat bemutató kiállításnak több mint ötven részvevője volt.

img_8356

img_8359

A rendezvény helyszíne, a csatornapart egyedi hangulatot nyújtott, barátkozáshoz, tartalmas kikapcsolódáshoz.

img_8349

img_8341

img_8336

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁNK: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery76/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.