A doroszlói Szentkúton végez munkálatokat a Zelenilo közvállalat

Zelenilo-Szenkút-Doroszló

A ZOMBORI Zelenilo közvállalat munkatársai a doroszlói Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhelyen, a Szentkúton végeztek munkálatokat. JANKOVICH SZILÁRD, Zombor Város Tanácsának kisebbségi és egyházi kérdésekkel megbízott tanácsosa elmondta:

Hosszú ideje elhanyagolt munkálat zajlik a napokban Doroszlón. A naponta több és évi szinten több ezer számra érkező zarándok és a helyi lakosság biztonságát veszélyeztették a szentkúti idős, magas fák ágai, amelyeket nem lehetett létra vagy egyéb egyszerű eszköz segítségével megritkítani. A Helyi Közösséggel együttműködve tettünk konkrét lépéseket az ügy érdekében. Ennek köszönhetően a Zelenilo csapata kivonult a ,,kosárral”, amellyel a magasba érnek. Egy vagy két napi munka és rendeződik a terep az egyházmegyei jogú és világegyházi jelentőségű kegyhelyen.

img_5856

img_5860

A Város fennhatósága alá tartozó további tizenöt település Helyi Közösségeivel is zajlanak az egyeztetések, folyamatosan, minden helyre kijutnak majd a közvállalat munkatársai- nyilatkozta a Jankovich tanácsos.

img_5869

Jankovich, Gellér, ft.Verebélyi

A Jankovich Szilárddal együtt a munkálatok alkalmával jelen volt és egyeztetett Gellér Magdolna, a doroszlói Helyi Közösség Tanácsának elnöke és ft. Verebélyi Árpád főesperes, helyi plébános, a kegyhely igazgatója.

Jankovich, Gellér, ft.Verebélyi

Kapcsolódó Galériánk: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery12/

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.