Szép Szó tábor 2016 – felhívás

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén 28. alkalommal szervezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai tanyán augusztus 6-tól 13-ig. A Magyar Nemzeti Tanács a Szép Szó Műhelyt kiemelt jelentőségű vajdasági magyar gyermek és ifjúsági rendezvényként határozta meg. A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye.

Délelőtt beszédtechnikai foglalkozások folynak Jelacsik Sutus Ágota gyógypedagógus-logopédus vezetésével, délután egyéni versfelkészítés lesz Barta Júlia, nyugalmazott óvónővel, Magyar Életfa-díjas felkészítő tanárral, Tóth Péter Lóránt Radnóti-díjas versmondóval, Raffai Telečki Ágnes színművésszel, Kormos Irén versmondóval és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondóval.

Fő munkaidőben a táborban három csoportban folyik a munka, minden korcsoport elkészít egy-egy produkciót, melyet a gálán bemutatnak a szülőknek, az idősebb korosztály pedig tájolni is fog vele. A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. Bori-Fekete Ágnes drámatanár és Hajvert Lódi Andrea drámapedagógus foglalkozik majd a legfiatalabbakkal, a kiskamaszokkal Lőrinc Tímea színművész, a

űzentai Magyar Kamaraszínház tagja, a nagykamaszokkal Wiegmann Alfréd rendező, versfelkészítő, a középiskolásokkal és idősebbekkel pedig Pataki András rendező, a soproni Petőfi Színház igazgatója.
A táborvezető Hajvert Ákos.

Várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését Vajdaság minden területéről! A résztvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!

Részvételi díj 65 euró dinár ellenértéke. Táborba érkezés: augusztus 6-án, 15 és 17 óra között.

A jelentkezési határidő július 20. Jelentkezni és érdeklődni lehet Barta Júliánál (tel.: 024/738-003024/738-003, cím: Lenin u. 29., 24323 Bácsfeketehegy), vagy Csőke Csillánál (tel.: 063/1235970, e-mail: ccsilla69@gmail.com; vmve.versmondo@gmail.com).

logo-vmve
Forrás: http://www.vmmi.org/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.