Anyaság, hivatás, közösségtudat- VMSZ- Női Fórum-Nyugat- Bácska

 

hosnok5

hosnok3

Női és férfi érdeklődő egyaránt nagy számmal volt jelen a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Női Fórum Nyugat- bácskai helyi szervezetének estjén. A Mindennapi hősnőink nevű, vajdasági szintű rendezvénysorozat részeként a nagyközönség olyan Nyugat- bácskai hölgyeket ismerhetett meg, akikre felnézhetünk, akik megérdemlik, hogy mások is megismerjék és elismerjék őket. Négy független, határozott, mégis érzékeny egyéniség: Dr. Úri Emese szakorvos, a zombori Egészségház igazgatónője, Gellér Magdolna a zombori VKT képviselője, a doroszlói HK tanácselnöke, gazdálkodó, Kiss (Tibor) Márta bezdáni olimpikon, vállalkozó, Neveda Éva bezdáni nyugdíjas, művelődésszervező, ötgyermekes családanya volt a Fórum vendége. Az est keretében jótékonysági gyűjtést szerveztek, a hallássérült pacséri kislány, Mijics Isidora részére.

hosnok28

Mazalica Aureta a Helyi Szervezet elnöknője köszöntötte a vendégeket, az egybegyűlteket. Felolvasta Horváth Noéminek, a Női Fórum elnökének üdvözletét, majd átadta a szót az est moderátorának, Lennert Móger Tímeának.

hosnok21

 

A kötetlen hangulatú, ám mély (nem szigorúan női), emberi kérdéseket boncolgató beszélgetés során elhangzott, az alapértékek megőrzése és a családi háttér, az anyaság konzerválja a független, hivatástudattal bíró nő, erejét, vitalitását. Hogy mit tesz nemlétező szabadidejében? Mint mondták, az emberi kapcsolatok, a tartalmas szabadidő, a sport, a művelődés és a ráncokat simító alvás által tud regenerálódni. Egy biztos, soha nem adja fel. Nemcsak a maga területén, nem ritkán férfias térfélen is megharcol a maga és szerettei igazáért.

hosnok13

hosnok14

hosnok22

hosnok32

További képek (Szabó Sándor fotói) Galériánkban: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery13/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.