IX. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó – Felhívás

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai együttműködésével idén 9. alkalommal hirdeti meg Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozóját 2016. május 6-án és 7-én (péntek–szombat) Bácsfeketehegyen. A Találkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyben.

Magyar nyelvű, egyesületekben vagy iskolákban működő gyermekszínjátszó csoportok (általános iskolás korosztály) jelentkezését várjuk Vajdaság minden részéről, műfaji és tematikai megkötöttség nélkül. Célunk, hogy a fellépő csoportok megismerkedjenek egymással, egymás munkájával, kapcsolataik megerősödjenek, a felkészítő tanárok pedig részletes szakmai elemzést kapjanak a zsűritől a további szakmai fejlődés érdekében.

A szakmai bizottság vajdasági tagja idén Kovács FrigyesJászai-díjas színművész lesz, Magyarországról pedig Benkő Ágnes drámatanár, a celldömölki Soltis Lajos Színház koreográfusa és Meleg Gábor, a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatanára lesz velünk.

Amennyiben a csoport szeretné magát megmérettetni aWeöres Sándor fesztiválra, úgy az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Egy csoport egy előadással nevezhet. A huszonötödik országos fesztivál tervezett időpontja 2016. június 3–5, helyszíne a debreceni Csokonai Színház (Vojtina Bábszínház).

Számunkra a legfontosabb a megmutatkozás, az együtt töltött idő és a játék örömének biztosítása, ezért a bácsfeketehegyi találkozó teljes értékű résztvevői lehetnek a megszabott időkorlátnál hosszabb előadások is, de ők nem juthatnak tovább. A rendezvény műhelyjellegét a gyerekekre váró közös foglalkozások erősítik. Ennek okán számítunk Krizsán Szilvia (Újvidéki Színház), Virág György, Lőrinc Tímea (Zentai Magyar Kamaraszínház) és Vörös Imelda (Szabadkai Gyermekszínház) színművészekre, valamint további drámapedagógiai szakemberek jelenlétére, mint például Hajvert Ákos versfelkészítő, színházi szaknevelő, Szarka Ákos egyetemista (a budapesti Kerekasztal színház volt hospitálója), Bori-Fekete Ágnes színész-drámatanár (Budapest), Drubina Orsolya színháztudomány szakos hallgató, színjátszószakkör-vezető (Szeged).

A jelentkezési határidő 2016. április 10. A nevezési lap letölthető (lent).

Bővebb információk a lodiandi@gmail.com e-mail címen és a +381/62-566-234-es telefonszámon (Hajvert Lódi Andreánál) kérhetők.

Szakmai együttműködő partnereink a Magyar Drámapedagógiai Társaság (Budapest), a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség. A rendezvény házigazdája a Feketics Művelődési Egyesület.

 Mellékletek:
gyerekszinjatszo-logo
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.