Fergetes jubileumi Halfőző verseny Zomborban

Huszadik alkalommal tartottak Halfőző versenyt a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. 

Több mint huszonöt bográcsban főtt a tájainkon kedvelt étel-különlegesség. A résztvevők népes táborát és a vendégeket Szlákó József, a Magyar Polgári Kaszinó elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta a jubileum közösségi jelentőségét, továbbá örömét fejezte ki, hogy a nagy múltú esemény nem csak a zomboriaknak fontos, hanem sokan eljönnek a környező falvakból, sőt külföldről is. 

A huszadik Halfőző versenyen jelen volt Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár, Preininger Rozália, Baja város önkormányzati képviselője és kísérete, Lennert Móger Tímea, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, Pribilla Attila és Branislav Svorcan, Zombor városi segédpolgármesterek, ft. Drobina Gábor zombori káplán, továbbá a zombori baráti egyesületek és szervezetek képviselete.

A szakavatott zsűri döntése alapján Rezicska Zoltán a verseny első helyezettje, a rendezvény vándor bográcsának idei tulajdonosa, aki a nyeremény által egy mórahalmi hétvége ajándékával gazdagodott, második Rezicska Károly, harmadik pedig Megyerei Árpád.

Különdíjban részesült az egyetlen női versenyző, Benya Irén.

A fergeteges mulatság hangulatáról a temerini Branch együttes gondoskodott.

Pribilla Attila és a Nyugat-Bácska Portál fotói

 


Kategória: Egyéb | A közvetlen link.