Paprikáscsirke ,,kupuszini” módra

Április 1- jén a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermében tartott nagy sikerű bemutatót a helyi Sturcz József Színjátszó Csoport. 

Szántó Armand-Szécsén Mihály Paprikáscsirke című kétfelvonásos zenés bohózatát vitték színre, Molnár József rendezésében. 

Szereplők: Dienes Koleszár Valéria, Molnár Oszkár, Limburger Georgina, Zsivu Péter, Molnár Csilla, Csernai Panna, Kiss Gábor, Szilágyev Dániel. 

Zenei rendező: mgr. Dienes László. Zene: Koleszár Nándor, mgr. Dienes László. 

Koreográfus: Újlakos Stefánia.

Súgók: Kiss Katalin és Guzsvány Jázmin.

Ügyelő: Balog Valéria. Díszlet: Balog Tibor. Ennél a feladatkörnél segített még Magyar Péter és Kiss Mihály, Molnár Attila, Kiss Katalin és Balog Valéria is. 

Technikusok: Balog Tibor, Bodonyi Edmond. 

Molnár József, a kupuszinai színjátszó csoport  neves rendezője a darabválasztással, a próbafolyamattal, a bemutatóval és a tájolási tervekkel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

-Idén nem tömeges a szereplőgárda, nyolc szereplős bohózatot választottunk, mivel a vidéken tanuló egyetemisták nehezen tudnak alkalmazkodni a próbák időpontjához. Aki most vállalni tudta a szereplést, az maximálisan teljesített, jelenléttel és alakítással egyaránt. 

Úgy is fogalmazhatok és hozzá kell tennem, a nagyérdemű eddigi visszajelzése is arra utal, mindenki helyén van a maga szerepében. 

A szombati bemutató nagy sikerrel ért véget. Leírhatatlan öröm volt látni a szereplők boldog arcát, miután a közönség megünnepelte őket. 

A vígjáték, a bohózat, pláne, ha még zenés is, megadja a felhőtlen kikapcsolódás, feltöltődés lehetőségét, a szereplők és a nézők számára egyaránt. 

Igyekszünk minél többször bemutatni, a környékbeli településekre eljuttatni idei előadásunk élményét is. A következő kupuszinai bemutató április 15- én lesz, majd másnap, 16- án szerepelünk vele a Vajdasági Amatőr Színjátszók Találkozóján, Topolyán. Aztán április 22- én Szilágyin, majd május elején Doroszlón játsszuk a Paprikáscsirkét- hallottuk az elhivatott rendezőtől.

Képek forrása: Dubacz Éva, Péter István

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.