Választások és vállalások éve volt

Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke összegezte az elmúlt, fejlesztési projektekben és közösségi eseményekben igen gazdag évet, továbbá röviden ismertette a 2023- ban megvalósításra váró terveket:  

-A 2022-es év a választásokról szólva, fontos hangsúlyozni, soha ennyi megmérettetés nem volt egy évben, ezért elsősorban szeretnék köszönetet mondani a polgároknak a támogatásért. 

Az elmúlt esztendőt Zombor Város napjának nagyszabású megünneplésével kezdtük. Ennek keretében újraalakult a nagy múltú Zombori Filharmónia. 

Ami a projekteket illeti azt gondolom sikerült megvalósítani a kitűzött célokat. 

Ilyen a bezdáni csatornapart teljes felújítása, utcák aszfaltozása,  Doroszlón a temetőnél a parkoló és a játszótér felújítása, utak aszfaltozása. Bácskertesen-Kupuszinán befejeztük a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület épületében a központi fűtést, Szilágyin Turul- emlékművet avattunk és kicseréltük a nyílászárókat a József Attila Művelődési Egyesület épületén. A Zombor Városhoz tartozó falvakban felújításra kerültek az Egészségházak, Bácsgyulafalván a Helyi közösség épületét renováltuk. Gomboson új vezetősége van a Helyi közösségnek, négy év után a VMSZ újra visszatért tervekkel, lendülettel a falu vezetésébe.

Mindemellett templomfelújításokra került sor.  

Számunkra a legfontosabb, hogy a polgárokkal, a civil szervezetek vezetőivel együtt fogalmaztuk és valósítottuk meg ezeket az elképzeléseket.

Az elkövetkező időszakban, 2023-ban a következő terveket szeretnénk realizálni:

Gomboson az elképzelések között szerepel a József Attila Általános Iskola további fejlesztése és a Tájház rendbehozatala.

Nemesmiliticsen a Kultúrotthon épületét szeretnénk felújítani, a bezdáni színház épület felújítási terveit elkészíteni, a Dora híd felújítási tervét elkészíteni, Monostor-Kupuszina közötti útszakaszt befejezni, a falusi Egészségházak felújítását folytatni. Doroszlón befejezzük majd a komplett vízhálózatot, és ezzel több évtizedes problémát oldunk meg. Folyamatban van a Küllőd és Bezdán között a vízhálózat kiépítése, ezzel sikeresen megoldottuk mind a három Bezdánhoz tartozó település ivóvízellátását.  

Szeretnék köszönetet mondani a tagoknak, aktivistáknak, kollégáknak, tisztségviselőknek az elmúlt évben nyújtott munkájukért. Sokan sokat tettek azért, hogy ma itt beszélgessünk és nyugodt lélekkel tervezzük a 2023-as évet.

Mindennek szellemében kívánok békés, boldog újesztendőt, a magam és a Nyugat-bácskai Körzeti Szervezet nevébenhallottuk Pelt Ilonától.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.