Búcsúi Napok Doroszlón

Hétvégén tartották Doroszlón a Szent Imre Búcsúi Napok elnevezésű eseménysorozatot. November 5- én, Szent Imre herceg ünnepén szentmisét tartottak a plébániatemplomban, ft. Hajdú László csonoplyai plébános vezetésével. 

Este búcsúi bál zajlott a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben. Kihirdették az egyházközség által szervezett Pálinkaverseny eredményét, a talpalávalót pedig Király Szilárd és Szitás Tamás szolgáltatta. 

November 6- án, vasárnap a Torkos- búcsú napján délelőtt tartottak szentmisét. Este a templomban sor került a VII. Búcsúi koncertre, amelyen a helyi zenei, írói és képzőművészeti vagy fotós tehetségek mutatkoznak be évente. 

A koncertet ft. Verebélyi Árpád címzetes prépost, helyi esperes plébános nyitotta meg. Elismerően szólt az esemény szervezőjéről, Klemm Valériáról és a résztvevőkről. 

Klemm Valéria orgonajátékát a további fellépők: Glumičić Leila, Király Elíz, Móger Tímea, Wilhelm József, Szitás Tamás, Király Szilárd bemutatkozása követte. Az eseményen ezúttal Stock János doroszlói fotós, nemcsak helyi témájú képei voltak megtekinthetőek. Klemm Valéria méltatta a vizuális alkotásokat és a fellépők művészi helytállását, kiállását is. 

Fotók: Szent Imre herceg Plébánia és Nyugat-Bácska Portál 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.