IN MEMORIAM Szabó Zoltán (1972–2020)

Életének 49. évében elhunyt a nemesmiliticsi származású Szabó Zoltán, a topolyai TSC labdarúgó klub vezetőedzője.

Szabó Zoltán 2017-ben ült le a topolyai együttes kispadjára, és a csapat akkor remek sorozatot produkálva megnyerte a szerb másodosztályt, vagyis a Prva Ligát, ezzel bejutott a Szuperligába.

Az újonc topolyai csapat remek teljesítményt nyújtott az egész idényben, a sajtó nem győzött csodálkozni a TSC kiváló eredményei és a szemet gyönyörködtető futballt látván. Az együttes 59 ponttal a negyedik helyen végzett, és kiharcolta az európai kupaszereplést.

Az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a moldovai HIncesti Petrocubot idegenben győzte le az észak-bácskai együttes, a második fordulóban pedig 6–6-os döntetlen után, a tizenegyespárbajban veszített a román FCSB ellen. Szabó a TSC előtt az újvidéki Proleter, a Jagodina, a kúlai Hajduk és a zombori Radnickit is irányította.

Szabó Zoltán játékosként megfordult a kúlai Hajdukban, az újvidéki Vojvodinában, amelynek színeiben 114 meccsen lépett pályára, majd szerepelt a belgrádi Partizanban is, amellyel két bajnoki címet és egy Jugoszláv Kupa-győzelmet is begyűjtött. Játszott még a dél-koreai Szuvonban, a japán Fukuokában is, Magyarországon pedig a Zalaegerszegben szerepelt, majd a ciprusi AEK, az apatini Mladost és a belcsényi Cement játékosa volt.

A Szerb Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján őszinte részvétét fejezte ki Szabó Zoltán családjának. Az FSS megemlékezésében többek között azt is megemlítette, hogy Szabó Zoltán a Kecskeméti TE-nél Tomiszlav Szivics segítőjeként kezdte edzői pályafutását.

(Forrás: Nemzeti Sport)

A nagyra becsült sportolót a szülőfaluban, a nemesmiliticsi temetőben (Svetozar Miletić 1) kísérik utolsó útjára, helyezik örök nyugalomra december 18- án, 12 órakor.

Nyugodjék békében, emlékét őrizzük!

Fotó: Török Attila

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.