A doroszlói szurkolói klub ,,jelen volt” a Bayern-meccseken

A koronavírus járvány miatt a sportesemények jellege is jelentősen megváltozott. A németországi futballmérkőzések a mai napig nézők, drukkerek nélkül zajlanak. A Bayern München csapata bannerek, vagyis reklámcsíkok felhelyezésével igyekezett enyhíteni a maga és a szurkolók hiányérzetén. A Bayern szurkolói klubok számára lehetővé tette, hogy kiírás formájában ,,jelen legyenek” a mérkőzéseken. A lehetőséggel élt a doroszlói Bayern Szurkolói Klub is.

Forrás: Bayern München

Pelt Ferenc, a doroszlói Bayern szurkolói klub vezetője a következőket nyilatkozta a bannerről és eddigi működésükről:

A doroszlói szurkolói klub 2002- ben alakult. A közösen meccseket néző baráti társaságból verbuválódott az oszlopos tagság: Gellér Béla, Móger Tivadar, Mókus Lajos, Szabó Attila és jómagam. A klubot huszonöt alapító taggal hívtuk életre. Hasonló klubból van több ezer a világ minden táján. Ebben a banner- akcióban 900 szurkolói klub vett részt. Befizettünk egy meghatározott pénzösszeget és felkerült a doroszlói klub bannere az adott meccseken. A vírushelyzet miatti mérkőzésszünetek után az első hazai mérkőzésen, és továbbiakon is, amellett a berlini kupadöntőn volt látható. Ezt követően a Bayern München elküldte nekünk a reklámcsíkot, amit most relikviaként őrzünk a doroszlói klubban.

Ami a Szurkolói Klub működését illeti, időnként szervezünk találkozókat, megünnepeltük a tízéves fennállást, elzarándokoltunk szurkolni Győrbe, amikor ott játszott a Bayern és élénken tervezzük a Klub fennállásának huszadik évfordulóját, amelyre 2022- ben kerül sor- hallottuk Ferenctől.

Móger Tivadar a kilencvenes évek óta Németországban él, de elkötelezetten támogatja szülőfaluja, Doroszló és a szomszédos falvak kezdeményezéseit is. Ő biztosít webes felületet egyebek mellett a Doroszló Portálnak, a Gombos Portálnak, Doroszló- Szentkút honlapjának, a Bayern Szurkolói Klub honlapjának. Ez utóbbi esetében lelkes feltöltője a klub facebookos felületének is. Alapító tagként hangulatosan anekdotázott:

Megtérítettek a barátok itthon, én Schalke drukker voltam meg egyébként Fradista is. Amikor itthon voltam, együtt néztük a meccseket a társasággal és átigazoltam Bayern drukkerré. A szurkolói klub megalakulásakor felvállaltam a honlap működtetését, később lett facebook- oldalunk is. Ma is lelkesen frissítem Bayern- hírekkel. Ennek nyomán több magyarországi szurkoló is szeretett volna csatlakozni a doroszlói Klubhoz, de arra a döntésre jutottunk, hogy maradunk szűkebb, helyi körben.

Érdekesség, hogy élénken emlékszem azokra az időkre, a hetvenes évekre, amikor a legnagyobb drukker, Pelt Ferenc barátom a rádió, recsegő- ropogó középhullámú adóján átszellemülten fülelte a német nyelvű sporttudósításokat, hogyan áll a meccs, vezet- e vajon a Bayern? Akkoriban még csak álmodtunk a mérkőzéseken való szurkolói jelenlétről. Annál nagyobb örömet jelent mindez most, amikor megvalósult-mesélte Tivadar.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.