Elmarad a doroszlói Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny

Az idei, augusztus 29- re tervezett Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny a koronavírus-helyzet miatt elmarad. Ezt jelentették be a szervezők, a Kuckó Gyermeksarok vezetői. Hangsúlyozták, azt remélik, jövőre ismét sor kerülhet a tradicionális rendezvényre, amely idén bekerült a Doroszlói Települési Értéktárba:

2017. augusztus 12-én tartották meg az első Hazaváró Báránypaprikás Főzőversenyt. Az esemény ötlete Pelt Ilonától, a Kuckó Gyermeksarok akkori elnökétől származik, ő a főzőverseny főszervezője azóta is. A Doroszlón hagyományos ételnek számító báránypaprikás főzési hagyományának továbbéltetése és a helyi magyar közösség, továbbá az innen elszármazottak közötti kapocs megerősítése, a közösség fejlesztéséről való, generációkat is összekötő együttgondolkodás lehetőségének megteremtése volt a cél. Egyszóval hazavonzani az elszármazottakat, azok felmenőit is, akik az 1970-es, 1990-es években vándoroltak el a faluból. Amellett természetesen a közös mulatozás tradíciójának továbbéltetése szintén fontos szempont volt az esemény megálmodásakor.

További részletek az eseményről a Vajdasági Magyar Értéktár honlapján: http://ertektar.rs/ertektar/ertek/Hazavaro-Baranypaprikas-Fozoverseny/266?fbclid=IwAR1l_nP_B3smDnrPhYWarvg9Ia0j_bXEbPEp5H7RezZDPoKxb4jQGmqarYg

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.