Európai színvonalú sertéstelepet nyitott a Hollo Company Doroszlón -Prosperitati Alapítvány

MA, március 12- én került sor a doroszlói Hollo Company kft. sertésfarmjának ünnepélyes átadására. A Prosperitati Alapítvány, vagyis Magyarország Kormánya által támogatott, várhatóan a vajdasági, a nyugat-bácskai magyar közösségek egészére kiható beruházás részleteiről és jelentőségéről beszélt Dr. Nagy István agrárminiszter, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője. Holló Ronald, a Hollo Company igazgatója ismertette a projektum számokban is mérhető hozadékát, a megvalósulás folyamatát.

dsc_0316-3

dsc_0330

dsc_0333-2

dsc_03262015- ben a Hollo Company Európa egyik legnagyobb sertésgenetikai cégével közösen megalapította a Topigs Norsvin doroszlói céget, amely mostanra vezető pozíciót tölt be, az eladott sertés szaporító anyag 95 százalékát Doroszlóról szállítják, az itteni kan központból. A sertéstelep létesítő és a sertésintegrációs projektum keretein belül felépítettek egy 750 kocás Nukleus- állományt, telepet. Ez Európa legmodernebb technológiáinak felhasználásával működik, a legnagyobb gyártóktól való legjobb európai genetika alkalmazásával. Ennek célja, hogy évente több mint 5ooo anyajószágot és minimálisan 15 ooo hízót tudjanak kitenyészteni.

dsc_0324-2Az ünnepélyes megnyitón jelen volt még dr. Babity János főkonzul, Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes, Ótott Róbert, mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárhelyettes, Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap igazgatóhelyettese, Turkál Marianna, az MNT tagja, Jankovich Szilárd, Zombor Városi tanácsos, Pribilla Attila segédpolgármester. 

dsc_0323

dsc_0320-3

dsc_0310-2

dsc_0340-3Dr. Nagy István, Pásztor István és Holló Ronald ünnepélyesen átvágta a szalagot, átadta rendeltetésének az objektumot. Ft.Verebélyi Árpád főesperes, doroszlói plébános megáldotta a telepet.

dsc_0346-2

dsc_0343

Kapcsolódó GALÉRIA: http://yugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery515/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.