Hatalmas választási siker Kúlán

Tegnap tartották meg hazánkban a nemzeti tanácsok választását. 18 közösség választotta meg közvetlen úton kisebbségi önkormányzatát, míg 4 elektorok útján.

Valka Károly, a VMSZ kúlai körzeti szervezetének elnöke mai nyilatkozatában a helyi sajtóban megköszönte a községi magyar szavazópolgároknak a támogatást és mindazoknak a munkáját, akik támogatták a szavazás zökkenőmentességét. Kiváló eredmény született Kúla község területén, a polgárok 95,22 százaléka támogatta szavazatával a Magyar Összefogás listát. A község területén a kimenetel is magas volt, a magyar választópolgárok 59,22 százaléka járult az urnák elé. Az 1491 szavazópolgár közül 839-en mentek el szavazni. A Magyar Mozgalom 2,83 százalékot ért el.

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács is hatalmas segítséget nyújtott eddig is a szórványban élő magyar közösségnek. Valka elmondta:

-Értékelésem szerint Kúlán mindezt felismerték a szavazópolgárok és a tegnapi voksoláson és ennek hangot is adtak.

A számos támogató program, amely a fogyatkozó magyarságot támogatja, hogy megmaradjon és érvényesülni tudjon, példaértékű. Beszélhetnék az MNT oktatási programja által nyújtott segítségről, az iskolabusz programról, a beiskolázási csomagokról vagy a 150 éves fennállását ünneplő Népkör Magyar Művelődési Központ felújítását támogató eszközökről, de most elsősorban még egyszer megköszönöm a Magyar Összefogás listát támogató Kúla községi polgároknak, hogy újból bizalmat szavaztak nekünk – mondta Valka Károly a mai közleményben.

Szöveg: Kozma Lívia

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.