Szent Imre Búcsúi Napok- Doroszló

A doroszlói Szent Imre herceg plébániatemplom búcsúját többnapos rendezvénysorozat keretében ünneplik, ft. Verebélyi Árpád főesperes, helyi plébános főszervezésében.

templom-atyak

bevonulas-4

November 5- én ünnepi szentmisével kezdődött a programsorozat. A hívek, a helyi egyházközségi tanács tagjai, a Klemm Valéria vezette egyházközségi kórus, a vendégek, a környékbeli és a külföldről érkezet papság részvételével zajló misén prédikációt hallhattunk ft. Geszler Péter, tompai esperes- plébánostól. Elhangzott, rendkívül fontos, hogy a Szent Imréhez hasonló történelmi, egyházi személyiségek, egyéniségek példáját követve okuljunk múltunk történéseiből és felnézzünk elődeinkre, akiktől emberi és közösségi útmutatást kaphatunk.

templom-atya

templom-disz1

templom-otottek

templom-hivek

templom-disz

templom-viselet1

bevonulas-gyerekek

templom-elso-sorok

templomnal-tanc

A szentmise után a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület kis- és középső néptánccsoportja és Fúvószenekara közreműködésével utcai tánc és menettánc zajlott.

zeneszek-menet1

tancosok-menet

A művelődési egyesületben rendezett műsor elején L. Móger Tímea köszöntötte a ,,világi” vendégeket: Ótott Róbertet, tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárhelyettest, Jaksa Róbertet, Törökkanizsa Község Tanácsának tagját, a pálinkaverseny zsűrijének tagjait: Luhovics Józsefet, Csányi Mihályt, Halász Lászlót és ifjabb Halász Lászlót. A műsorban fellépett a Radics Leonóra vezette kis- és középső néptánccsoport, a jelenleg Király Szilárd által vezetett fúvószenekar kíséretében. Továbbá elhangzott szavalat és Dosztán László versmegzenésítéseket adott elő.

en-mondom

elso-sorok1

tanc-6

tanc-kozonseg

doszi-jobb

Ezen az estén került sor a hónapokkal ezelőtt meghirdetett Pálinkaverseny eredményhirdetésére is. Ifjabb Halász László a szakavatott bírálóbizottság nevében szólt a zsűrizési szempontokról. A döntés szerint a húsz liter nedűt felvonultató verseny első díja a gombosi György István szőlőpálinkáját, a második a szintén Gombosról érkezett Mózer Attila nektarin- barack pálinkáját, a harmadik díj a doroszlói Kovács Katona Ákos körtepálinkáját illeti. Minden versenyző kapott emléklapot és részvételt nyert az ünnepi vacsorára

halasz-en

dijazottak-akos

dijazottak-harman

atadas-roka

zsuri1

versenyzok-zsuri

fozok

kostolas

kostolas1

vacsora-otott

Az üszőpaprikásból és desszertből álló vacsora mellé a helyi Haverock Zenekar két tagja, Király Szilárd és Dosztán László jóvoltából szólt a nóta.

vacsora-tal

vacsora-tobben

A Szent Imre Búcsúi Napok programsorozat megvalósulását a Bethlen Gábor Alap támogatja. Csatlakozik az ünnephez a november 10- én, a Móricz Zsigmond MME által szerveződő Csirkepaprikás főzőverseny. Továbbá szorosan része a Búcsúi Napoknak a november 11- én, 17 órától a plébániatemplomban tartandó Harmadik Búcsúi Koncert, amelyen helyi zenészek és alkotók mutatkoznak be.

Szitás Emma és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery468/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.