BÁCSGYULFALVI hírmorzsák

Gyermekprogramok, foglalkozások várják a bácsgyulafalvi gyerekeket a Kiss Ferenc Általános Iskolában és Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben is.

dsc_0411

Turkál Marianna tanítónő a Napsugaras ősz nevű rendezvénysorozat keretében hívta meg az első osztályosok szüleit, nagyszüleit, egy a gyerekekkel közös kézműves foglalkozásra.

dsc_0425

dsc_0413

dsc_0398

telecskazo2

Fotó forrása: Fekete J. József

Nyáron a művelődési egyesület szervezésében színjátszó tábor zajlott, Veres Imelda színművész vezetésével. A bácsgyulafalvi gyerekszínjátszó csoport számos alkalommal eljutott a magyarországi Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozóra. A csoport újabb darabbal készül, amelynek bemutatója tavasszal lesz.

A Szekeres László Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap által folyósított támogatásoknak köszönhetően felújítás alatt áll a Petőfi Sándor MME épülete.

Október 30- án tartják a hagyományos Karóünnepet, amellyel a helybeliek arra a napra emlékeznek, amikor 1883-ban a zömmel Szajánból és környékéről érkezett telepesek közt kisorsolták a kimért, kikarózott telkeket, házhelyeket. Az idei program 16 órakor kezdődik, amikor a temetőben megkoszorúzzák Sipos György, a letelepedés szervezőjének sírját. 17 órától, a művelődési egyesület múltját felidéző fotókiállítás nyílik a Művelődési Ház fölújított előcsarnokában, majd 18 órától a színházteremben közös műsort mutat be a Tápai Hagyományőrző Egyesület, a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület és a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület.

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery110/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.