Iskolakezdés Kúlán

Kúla

Kúla község iskoláiban az első osztályba indulók 415-en vannak és hogy az iskolakezdés szép emlék legyen számukra a kúlai önkormányzat alkalmi iskolakezdő csomagokat készített számukra. Szeptember 1- én a Magyar Nemzeti Tanács is beiskolázási csomaggal ajándékozta meg a tizenkét magyar nyelven induló kis elsőst, a helyi Petőfi Brigád Általános Iskolában. Kozma Lívia az MNT képviseletében és Valka Károly alpolgármester osztotta ki a csomagokat és további 70 jelképes ajándékkal kedveskedett az oktatási intézmény szerb nyelven tanuló kisdiákjainak. A magyar osztályt Varga Andrea tanítónéni oktatja majd négy évig.

Kúla- táskaáldás

Vasárnap, szeptember 4-én, a kúlai Szent György katolikus templomban Juhász György esperesplébános megtartotta a tanévnyitó, Szentlélek-hívó Szentmisét, amelynek keretében Isten áldását kérték az új tanévre, minden tanulóra és azok családjára, a tanítókra és tanárokra. A Szentmise végén a hagyományos táskaszentelésre is sor került.

Kúla-ajándékcsomag az evangélikus egyházban

A kúlai Evangélikus egyház szintén Tanévnyitó istentiszteletet tartott vasárnap, ahol Mengyán Szófia lelkész az iskolába, illetve óvodába induló gyermekekre Isten áldását kérte, és egy szimbolikus tanszercsomagot adományozott nekik.

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.