9. Hagyományőrző nap- KÚLA

Szombaton, szeptember 3- án tartották Kúlán, a Gödörben a 9.Hagyományőrző napot, a helyi Népkör Művelődési Központ szervezésében. Negyvenegy bográcsban rotyogott a birkapaprikás. Helyi, vidéki és külföldi csapatok érkeztek a rendezvényre, hogy barátkozzanak, tapasztalatot cseréljenek és versenyezzenek egymással. 

Jelen volt Kúla testvérvárosa, Kalocsa küldöttsége és labdarúgó csapata, dr. Bálint József polgármester úrral az élen, Verbász testvérvárosa, a magyarországi Gödre város polgármestere, Gelencsér Gábor és sokan mások.

dsc01515

Képünkön: Kúla Község polgármesterével, Perica Videkanićtyal és Valka Károly, alpolgármesterrel Kalocsa város küldöttsége, dr. Balint Józsefel az élen.

Nyilas Mihály a tartományi kormány alelnöke a művelődési műsorrész alatti felszólalásában elmondta, hogy a tartományi titkárság 1 millió dinárral támogatja a Népkör MMK tetőzetének felújítását. Mindehhez, ha önkormányzati pénzek is társulnak, akkor a jövő évben a jubileumi 10. Hagyományörző Napot már új tetővel várhatja, szervezheti a helyi magyarságot összefogó Népkör MMK.

Az MNT iskolabusz-programjának köszönhetően 12-en iratkoztak magyar tagozatba az idei évben a helyi  Petőfi Brigád Általános Iskolába, ahol a község területén még folyik magyar nyelvű oktatás. A VMSZ Női Fórum helyi tagozata minden évben megajándékozza az iskolakezdőket, így volt ez most is.

dani-tradicije

hagyom-2

hagyom

A labdarúgó tornán 5 város, Topolya, Magyarkanizsa, Kalocsa, Zenta és Kúla csapata mérte össze erejét, a topolyai sportolók nyertek. A birkapaprikás főző versenyben a verbászi Isteni ízek nevű csapat nyert a legtermészetesebb, leghagyományosabb ízeket megformáló paprikással. A háromtagú zsűri elnöke Mencs András volt. A kúlai Hagyományőrző Nap közös vacsorával és mulatsággal zárult, amelyhez a talpalávalót a bajsai Azzuro együtes és a helyi Ivica és Pedja zenészek biztosították. A rendezvénynek közel 500 látogatója volt.

Kapcsolódó Galéria, Kozma Lívia fotóival: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery87/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.